Davutoğlu ‘çark etti’: ‘Demokratik parlamenter bir sistemi destekliyoruz’

Davutoğlu ‘çark etti’: ‘Demokratik parlamenter bir sistemi destekliyoruz’

AKP ile yollarını ayıran eski Başbakan Ahmet Davutoğlu kurduğu Gelecek Partisi için yasal başvuruda bulunmasının ardından, bugün kameraların karşısına geçti. Davutoğlu konuşmasında “Demokratik parlamenter bir sistemi destekliyoruz” dedi.

İleri Haber

AKP’den ayrılan eski Başbakan Ahmet Davutoğlu kurduğu Gelecek Partisi’nin yasal başvurusunda bulunmasının ertesi günü, bugün Ankara Bilkent Otel'de düzenlediği programda açıklamalarda bulundu.

Başkanlık sisteminin tartışıldığı 2016 yılında başkanlık sistemini destekleyen bir siyasi tavır takınan Davutoğlu çark etti.

Davutoğlu 2016 yılında “Başkanlık sistemini benimseyen bir anayasa için her türlü adımı atacağız” demişti ama bugün yaptığı konuşmada “Demokratik parlamenter bir sistemi destekliyoruz” açıklamasında bulundu. Davutoğlu ayrıca “Çoğulcu bir yaklaşımı hayata geçireceğiz" dedi.

‘LAİKLİK’ VURGUSU

IŞİD’liler için ‘öfkeli çocuklar’ ifadesini kullanan Davutoğlu bir de laiklik vurgusu yaptı.

Davutoğlu, “Siyaset alanında herkes kendi imtihanını vermeli ama dini değerleri bu imtihan sathına sokmamalıdır. Hak ve makam talepleri ibadet üzerinden değil adalet, ehliyet ve liyakat temellerine dayalı hukuk ve teamül üzerinden geçekleşir. Devlet, bütün dini/mezhebi/felsefi anlayışlara ve topluluklara aynı mesafede olmalı ve eşit yaklaşım göstermelidir. Bu çerçevede temel ilkemiz özgürlükçü laiklik ve çoğulcu din anlayışıdır” dedi.