‘Davada Erdoğan'ın ismi geçince sosyal medya suskunlaştı’

‘Davada Erdoğan'ın ismi geçince sosyal medya suskunlaştı’

New York Times gazetesinin Zarrab davasına ilişkin haberinde "sosyal medya kullanıcıları Zarrab Cumhurbaşkanı'nın ismini geçirdikten sonra sessizliğe büründü" denildi.

Reza Zarrab, ifadesinin ikinci günüde Halkbank üzerinden yapılan altın ticaretine Vakıfbank ve Ziraat Bankası’nın dahil edilmesi için dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan ve dönemin Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'dan talimat aldığını söyledi.

Zarrab'ın bu ifadesi ile Erdoğan'ın ismi davada ilk kez geçmiş oldu.

New York Times’ta yayınlanan haberde Zarrab'ın Erdoğan'la ilgili itiraflarının oldukça kısa olduğu belirtilerek, “Zarrab, Erdoğan'ın Ziraat Bankası ve Vakıfbank'ın plana dahil olmasına izin vermiş olduğunu kendisine dönemin ekonomi bakanı Zafer Çağlayan'ın haber verdiğini söyledi” dendi.

‘ERDOĞAN’IN ADI GEÇİNCE SOSYAL MEDYA SUSKUNLAŞTI’

New York Times'ın haberinde, "Ana akım medya en çok ses getirmesi gereken iddiayı, Erdoğan'ın da planda yer aldığı ifadelerini yayınlamadı.

Türklerin çoğuysa davayı sosyal medyadan takip etti. Ancak sosyal medya kullanıcıları Zarrab, Cumhurbaşkanı'nın ismini geçirdikten sonra sessizliğe büründü. Bir Türk Twitter kullanıcısı duyduklarını yazmaya cesaret edemediğini yazdı - ve sonra o tweet'i de sildi” İfadeleri yer aldı.