Darüşşafaka: İstanbul Sözleşmesi'ni destekliyoruz

Darüşşafaka: İstanbul Sözleşmesi'ni destekliyoruz

Darrüşafaka Basketbol, İstanbul Sözleşmesinin kaldırılma açıklamasına ilişkin paylaşım yaptı. Kulüp, 2020 yılında İstanbul Sözleşmesi için Twitter hesabından yaptığı paylaşımı alıntılayarak İstanbul Sözleşmesine destek verdiklerini belirtti.

20 Mart’ta AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından resmî gazeteyle kaldırılma kararına ilişkin spor camiasından bir açıklama daha geldi. Fenerbahçe’nin ardından Türkiye Erkekler Basketbol Ligi takımlarından Darüşşafaka da İstanbul Sözleşmesini desteklediğini duyurdu. 

Türkiye Erkekler Basketbol Ligi takımlarından biri olan Darüşşafaka yaptığı paylaşımda: “Darüşşafaka Spor Kulübü olarak daha önce de söylediğimiz gibi #İstanbulSözleşmesiYaşatır diyor ve yürürlükte kalarak uygulanmasını destekliyoruz” ifadelerine yer verdi.  

 

NE OLMUŞTU? 

3 Ağustos’ta sözleşmeye destek açıklaması yapan kulüp; “Kadına şiddetin son bulduğu ve cinsiyet eşitliğinin sağlandığı bir Türkiye için İstanbul Sözleşmesini destekliyoruz” ifadelerini kullanmıştı. 

Sözleşmenin yürürlükten kaldırılmasına ilk tepki Fenerbahçe’den gelmişti. Fenerbahçe; "Geride bıraktığımız hafta sonu İstanbul Sözleşmesi’nin feshedilmesine dair kararı üzülerek öğrendik" diyerek bu kararın gözden geçirilmesi gerektiğini vurgulamış sözleşmenin yürürlükten kaldırılmasının toplumsal sonuçlarından endişe duyduklarını ifade etmişti.