Darboğazın göstergesi: 210 bin başvuru beklenen TOKİ kampanyasına 8 bin 735 kişi başvurdu

Darboğazın göstergesi: 210 bin başvuru beklenen TOKİ kampanyasına 8 bin 735 kişi başvurdu

TOKİ tarafından yapılan ve 210 kişinin yararlanması beklenilen indirim kampanyasından sadece 8 bin 735 kişi yararlandı. CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban konuyla ilgili, "Ülkenin içinde bulunduğu darboğazın bir göstergesi de bu TOKİ kampanyası oldu” dedi.

TOKİ tarafından yapılan ve 210 bin kişinin yararlanması beklenilen indirim kampanyasından sadece 8 bin 735 kişi yararlandı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na bağlı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından borcunu erken ödeyip tapusunu hemen almak isteyen konut ve iş yeri alıcılarına yönelik her yıl yapılan indirim kampanyasından, 210 bin kişinin yararlanması bekleniyordu. Son başvuru tarihi 19 Nisan olan kampanyadan sadece 8 bin 735 kişinin yararlandığı ortaya çıktı.

‘DARBOĞAZIN GÖSTERGESİ’

Cumhuriyet'ten Mustafa Çakır'ın haberine göre, CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban, yurttaşın ne satın alma gücü, ne de borcunu kapatacak durumu olduğuna dikkat çekerek, “Ülkenin içinde bulunduğu darboğazın bir göstergesi de bu TOKİ kampanyası oldu” dedi. Alban, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na, TOKİ Başkanlığı’nın indirim kampanyasını sordu. Alban, TOKİ’nin açıklamasında bu yıl peşin ödemelerde yüzde 22 indirim yapılacağı, kampanyadan 210 bin konut ve işyeri alıcısının yararlanacağının belirtildiğini anlattı. 

7 BİN 400 KİŞİ BORÇ BAKİYESİNİN TAMAMINI KAPATTI

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yanıtına göre, indirim kampanyasında 7 bin 400 kişi borç bakiyesinin tamamını kapattı. 1335 kişi ise kısmi ödemeyle indirim olanaklarından yararlandı. 210 bin konut ve işyeri alıcısının yararlanması beklenirken, yanıta göre, kampanyadan toplam 8 bin 735 konut ve işyeri alıcısı yarar sağladı.

DAHA FAZLA