'Darbeciler dışarıda, parası olmayan garibanlar içeride'

'Darbeciler dışarıda, parası olmayan garibanlar içeride'

Kemal Kılıçdaroğlu CHP grup toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) lideri Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, gözaltı ve tutuklama süreçlerine dikkat çekti.

Konuşmasına 10 Ekim Katliamını anarak başlayan Kıldaroğlu "10 Ekim mağdurları aramızda. 103 evladımız, güvercinimiz yok oldu. Acıyı vicdanı olan herkes derinden yaşadı. Ailelerin, annelerin, babaların en azından acıyı anmalarına yasak getirilmesi vicdana yakışmaz. Onlara bu insanlığı göstermek hepimizin görevidir" dedi.

Kılıçdaroğlu'nun gündeme ilişkin açıklamalarında şunlar yer aldı:

"Emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili kanun teklifini verdik. İlgili komisyonun olağanüstü toplanmasını istedik. Ak, kara her şey ortaya çıkacak. Emeklilikte yaşa takılanlar yüz binleri buldu. Hangi parti samimiyse göreceksiniz."

'TAM BİR ZORBA DEVLET'

"Siyaset niye vardır? Ülkeyi kalkındırmak için siyaset yaparız. Büyütmek için yaparız. Evde, mahallede, sokakta huzur olsun diye yaparız. Zamanı gelir eleştirir, destek oluruz. Amacımız daha saygın bir Türkiye’yi inşa etmektir. Bir memlekette adalet varsa orada barış da vardır. Gencecik çocukları hapse atıyorsanız orada adalet yoktur. Avukatı bile neden böyle savunma yapıyorsun diye hapse attılar. Tam bir zorba devlet. Yaptıklarının farkına varıp sabaha karşı serbest bıraktılar."

'PARASI OLMAYAN GARİBANLAR İÇERİDE'

"Bir ülke düşünün avukatı, gazetecileri, gencecik çocukları, sivil toplum örgütlerinin yöneticileri, akademisyenleri hapiste. Paşalar dışarıda, öğrenciler içeride. Bunun hukukla, adaletle ilgisi var mı? Darbecilerin büyük kısmı dışarıda, darbecilerin yakınları büyükelçi, müsteşar, TBMM’de üst görevlerde. Ama bu öğrencilerin paraları yok, bunlar gariban, bunlar içeride."