Darbe karşıtı eski askerlerden militarizm karşıtı karikatür yarışması

Darbe karşıtı eski askerlerden militarizm karşıtı karikatür yarışması

ADAM-DER ‘Militarizmden Arındırılmış Bir Dünya Ütopyası’ başlıklı 5 bin lira ödüllü karikatür yarışması düzenliyor.

Ahmet Ensar Şen

Askeri Darbelerin Asker Muhalifleri Derneği (ADAM-DER) ‘Militarizmden Arındırılmış Bir Dünya Ütopyası’ ana başlığı altında bir karikatür yarışması düzenliyor. Dernek tarafından yayınlanan bültende yarışmanın amacı “Aileden kışlaya, okuldan işyerlerine varıncaya dek her yerde yaşamımıza nüfuz eden militarist söylemi, ona ait dilin özelliklerini ve değişik simgeleri görünür kılmak, militarizme karşı demokratik kamusal bilince sanatın gücüyle karikatür alanından bir katkıda bulunmak, yarışmanın başlıca amacıdır.” Şeklinde açıklandı.

SON KATILIM 5 MART

Birinci gelen eserin 5 bin lira ile ödüllendirileceği yarışmanın 2. ve 3. eserlerine de para ödülleri verilirken, diğer başarılı karikatürcülere de mansiyon ve jüri özel ödülleri verilecek. 8 Mart 2021 tarihinde sonuçları açıklanacak yarışmada ödül alan çizerlere ödülleri, 12 Mart 1971 Darbesinin 60. Yıldönümünde açılacak bir sergide verilecek. Tüm çizerlere açık olan yarışmaya son katılım tarihi 5 Mart 2021.

ADAM-DER KİMDİR?

Dernek, 12 Mart 1971 ve 12 Eylül 1980 askeri darbe dönemlerinde sol görüşleri nedeniyle TSK’dan ilişiği kesilmiş askerler tarafından kurulmuştur. 

DAHA FAZLA