Dansı 'tahrik edici' bulunan dansçı sınır dışı ediliyor

Dansı 'tahrik edici' bulunan dansçı sınır dışı ediliyor

31 yaşındaki dansçı, dansının 'tahrik edici olduğu' gerekçesiyle Mısır’dan sınır dışı ediliyor.

Mısırlı yetkililer, Rus dansçı Yekaterina Andreyeva’yı dansının 'tahrik edici olduğu’ gerekçesiyle sınır dışı etme kararı aldı.

Sputnik’in haberine göre; 6 Şubat’ta bir gece kulübündeki dans görüntülerinin sosyal medyaya yansımasının ardından gözaltına alınan Andreyeva, ‘açık ve tahrik edici giysilerle ahlaksızlığa teşvik etmek’ ile suçlanırken, Mısır Turizm ve Eski Eserler Polisi de Andreyeva’nın gençliğin cinsel dürtülerini uyandıracak şekilde dans ettiği ve standart bir dansöz elbisesi giymediğini iddia etti.

İddiayı reddeden Andreyeva ise dans giysisinin diğer Mısırlı dansözlerin giydiğinden farksız olduğunu söyledi.

Yetkililer ayrıca, Andreyeva’nın ülkeden sınır dışı edilmesini meşru kılmak için dansçının Mısır’da çalışmak ve yaşamak için gerekli belgelere sahip olmadığı suçlamasında bulunurken; Andreya’nın avukatı Muhammed Saleh, bu suçlamaları reddederek Andreyeva’nın Mısır’da çalışma izni olan tek dansçı olduğunu vurguladı.

BİR GARİP ‘ULUSAL GÜVENLİĞİ TEHDİT’ GEREKÇESİ

Andreyeva’nın avukatı Muhammed Saleh ise suçlamaları reddederek, müvekkilinin bakanlığın izin verdiği şekilde giyindiğini ifade etti. Andreyeva’nın, Mısır’da çalışma izni olan tek dansçı olduğunu da vurgulayan Saleh, Mısır Ulusal Güvenlik Ajansı’nın ulusal güvenliği tehdit ettiği gerekçesiyle sınır dışı etme kararı aldığını bildirdi.

Karakolda tutulan Andreyeva’nın yarın Rusya’ya gönderilmesi planlanıyor.