Danıştay Saraçoğlu'nun devrini iptal etti

Danıştay Saraçoğlu'nun devrini iptal etti

Danıştay, Saraçoğlu Mahallesi’nde lojman tahsislerinin kaldırılarak ekonomiye kazandırılmasına ilişkin bakanlar kurulu kararını iptal etti.

Ankara’nın 1. derece kentsel SİT alanı Saraçoğlu Mahallesi’nde lojman tahsislerinin kaldırılarak ekonomiye kazandırılmasına ilişkin bakanlar kurulu kararı iptal edildi.

Bakanlar kurulu, tarihi mahalleyi TOKİ iştiraki Emlak GYO’ya devretmişti. Danıştay 10. Dairesi, Saraçoğlu Mahallesi’nin Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş.’ye devrini düzenleyen bakanlar kurulu kararının yürütmesini bu yıl 29 Ocak’ta oybirliğiyle durdurmuştu.

BAKANLAR KURULU KARARI İPTAL EDİLDİ

Bu kararın ardından bir karar daha geldi. Danıştay 10. Dairesi, lojman tahsislerinin kaldırılarak devrine ilişkin bakanlar kurulu kararını da iptal etti. Mahkeme kararında “Her ne kadar dava konusu Bakanlar Kurulu kararında satışa yönelik açık bir yer almıyor ise de işleme dayanak gösterilen Kanunun 2.Maddesinin 1.fıkrası bu kapsama alınan taşınmazların öncelikle satışını öngördüğünden kararda yer almaması sakıncayı giderir mahiyette değildir” ifadelerine yer verdi.

'EVLADIMIZ GİBİ BAKACAĞIZ'

Diken'den Rıfat Doğan'ın haberine göre, Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan“Saraçoğlu Mahallesi’ndeki umutlarımız  ve anılarımız korundu. Yargıdan üst üste gelen hukuk zaferi , adalet mücadelemizdeki kararlılığımızı ve cesaretimizi güçlendiriyor. Sözümüz olsun ki, Saraçoğlu Mahallesine evladımız gibi bakacağız” dedi.

Candan, tüm yurttaşları pazar günü Saraçoğlu Mahallesi’nde saat 15:00’te yapılacak şenliğe davet etti.

 

DAHA FAZLA