Danıştay baskını davasının sanığı 6. kattan düşerek öldü

Danıştay baskını davasının sanığı 6. kattan düşerek öldü

Ergenekon davasında yargılanıp beraat eden Avukat Süleyman Esen Üsküdar'daki evinin balkonundan düşerek hayatını kaybetti.

Danıştay'a 2006 yılında yapılan silahlı saldırıyla ilgili davada yargılanıp beraat eden Süleyman Esen, 6. kattaki evinin balkonundan düşerek öldü.

‘Danıştay davası’nda ‘kasten öldürmeye yardım’ suçlamasıyla yargılanıp beraat eden Süleyman Esen (43); İstanbul Üsküdar’da ailesiyle birlikte yaşıyordu. Önceki gün saat 14.30 sıralarında, 6. kattaki evlerinin balkonundan aşağı düştü.

Hürriyet'ten Çetin Aydın'ın haberine göre yakınlarının ihbarı üzerine olay yerine gelen ekipler Esen’in hayatını kaybettiğini belirledi. Esen’in cesedi ölüm nedeninin belirlenmesi için Adli Tıp Kurumu’na kaldırıldı.

Yakınları ise polise, Danıştay davası sırasında avukatlık mesleğinden atılan Esen’in psikolojik sorunları olduğunu ve sigara içmek için çıktığı balkondan dengesini kaybederek düşmüş olabileceğini belirtti.

17 Mayıs 2006’da Danıştay 2. Dairesi’nin 5 kişilik heyeti toplantı halindeyken içeri giren Alparslan Arslan, üyelere ateş açmış ve başkan Mustafa Birden’i öldürmüştü. Esen bu davadan beraat etmişti. Alparslan Arslan yargılandığı bir diğer dava olan Cumhuriyet gazetesine bomba atılmasıyla ilgili “Bombaları Süleyman Esen’den aldım” demişti.