Danimarka'da 4. doz kararı

Danimarka'da 4. doz kararı

Danimarka, riskli grupta yer alanlar için 4. doz aşının uygulanmasına karar verdi.

Danimarka'da yüksek risk grubunda yer alanlar için 4. doz aşının uygulanmasına karar verildi.

Pandemi kısıtlamalarını gevşetmeye hazırlanan Danimarka'da hükümet, yüksek risk grubuna 4. doz aşıyı sunma kararı alındığını açıkladı. Danimarka Sağlık Bakanı Magnus Heunicke yaptığı açıklamada "Artık yeni bir bölüm açıyoruz, yani dördüncü doz aşıyı en savunmasız vatandaşlara sunma kararı aldık. Enfeksiyon toplumda ne kadar yaygınsa, enfeksiyonun en savunmasızlarımıza ulaşma riski o kadar büyük olur" dedi.

Danimarka bu hafta dördüncü dozu önceden varolan sağlık sorunları bulunan ve sonbaharda 3.doz aşıyı olanlardan başlayarak en riskli gruptaki vatandaşlarına sunmaya başlayacak. Hükümetin yaşlılara, yaşlı bakım evlerinde kalanlara da 4. dozu yapmayı değerlendirdiği ama henüz bir karar vermediği belirtildi.

KISITLAMALAR KALDIRILIYOR

Omikron vakalarının arttığı, ancak hastaneye kaldırılma ve ölüm oranlarının düşük seyrettiği Danimarka, aynı zamanda geçen ay yürürlüğe konulan sinema, konser salonları, spor stadyumlarına ve diğer kamusal alanlara giriş kısıtlamalarını da kaldırmaya hazırlanıyor.

Danimarka Sağlık Kurumu Başkanı Soren Brostrom da "Başta düşündüğümüzden ve korktuğumuzdan daha iyi durumdayız. Artık baskın varyant haline gelen omikronla hastalığın daha hafif geçirildiğini görece daha kesin olarak söyleyebiliriz" dedi.