Damat, 'deprem vergileri nerede?' sorusuna cevap olarak link attı...

Damat, 'deprem vergileri nerede?' sorusuna cevap olarak link attı...

CHP'li Tarhan’a, Bakan Albayrak’ın verdiği yanıtta, deprem vergileriyle ilgili olarak bakanlık istatistiklerinin olduğu internet sitesinin adresi yer aldı.

CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan’ın 1999 yılından bu yana 35 milyar dolara ulaştığı belirtilen deprem vergisinin nereye harcandığı sorusuna Bakan Berat Albayrak, linkle yanıt verdi. Albayrak’ın gönderdiği linkte yine deprem vergilerinin izine rastlanamadı.

İzmir’de 30 Ekim’de meydana gelen 6.6’lık depremin ardından deprem vergilerinin nereye harcandığı konusu yeniden gündeme geldi. Cumhuriyet'ten Mahmut Lıcalı'nın haberine göre Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan’ın deprem vergileriyle ilgili 21 Ağustos 2020 tarihinde verdiği soru önergesinde Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’a ne kadar vergi toplandığı; depreme yönelik harcamalar dışında bir yerde kullanılıp kullanılmadığı sorularını yöneltti.

Seçim bölgesi olan ve 1999 depreminden etkilenen Kocaeli’nde deprem vergileriyle yapılan harcamaların neler olduğunu da soran Tarhan’a, Bakan Albayrak’ın verdiği yanıtta ise deprem vergileriyle ilgili olarak bakanlık istatistiklerinin olduğu internet sitesinin adresi yer aldı.

DEPREM VERGİLERİ YİNE YOK

Söz konusu adreste ise genel yönetim mali istatistikleri bulunurken, merkezi yönetim bütçe verileri de bulundu. Adreste, genel bütçe ve özel bütçe istatistikleri; gider ve gelir tabloları yer alırken, deprem vergisiyle ilgili özel bir bölüme yer verilmedi.