'Damat' biraz şaşıracak ama... 'Bebek mamalarındaki fiyat artışı döviz kurundan'

'Damat' biraz şaşıracak ama... 'Bebek mamalarındaki fiyat artışı döviz kurundan'

Gök'ün “2017, 2018, 2019 ve 2020 yıllarında meydana gelen bebek maması ve bebek bezi hırsızlığı olaylarının sayılarını açıklar mısınız?” ve “Bebek maması ve bebek bezlerine hangi tarihten itibaren marketlerde alarm takılmaktadır?” sorularını da yanıtlayan Pekcan, “Bebek maması ve bebek bezi ürünlerine alarm takılması uygulamasının ise piyasa içi alınan bir önlem olduğu tespit edilmiştir” dedi.

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, CHP’li Levent Gök’ün bebek mamalarındaki fiyat artışına ilişkin soru önergesine verdiği yanıtta dövizdeki kur yükselişini işaret etti.  Pekcan’ın yanıtını değerlendiren Gök, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın döviz kurlarındaki değişikliklerin dikkate alınmaması tavsiyelerinin aksine döviz kurlarında yaşanan dalgalanmaların halkın ekonomisine doğrudan etkisinin itiraf edildiğini söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ankara Milletvekili Levent Gök, son 4 yılda bebek mamalarında yaşanan fiyat artışıyla ilgili Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi. Önergeyi yanıtlayan Pekcan, şu ifadeleri kullandı:

“Bakanlığımızca ekonomik gelişmelere ilişkin olarak Türkiye İstatistik Kurumu ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından yayınlanan resmi veriler göz önünde bulundurularak ilgili neticesinde elde edilen verilerle hazırlanan inceleme sonuçları temel alınarak, sektörde yerli üretimin oldukça sınırlı olması ve ithal malların hakimiyeti nedeniyle ithal girdilerinden oluşan ürün fiyatının temel olarak döviz kurlarnındaki değişiklikler nedeniyle arttığı anlaşılmıştır”

BEBEK MAMALARINA ALARM TAKMAK ‘SEKTÖR İÇİ ÖNLEM’MİŞ…

Gök’ün ayrıca yönelttiği, “2017, 2018, 2019 ve 2020 yıllarında meydana gelen bebek maması ve bebek bezi hırsızlığı olaylarının sayılarını açıklar mısınız?” ve “Bebek maması ve bebek bezlerine hangi tarihten itibaren marketlerde alarm takılmaktadır?” sorularını da yanıtlayan Pekcan, “Bebek maması ve bebek bezi ürünlerine alarm takılması uygulamasının ise piyasa içi alınan bir önlem olduğu tespit edilmiştir” dedi.

Bakan Pekcan’ın yanıtını değerlendiren CHP’li Gök ise Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın döviz kurundaki artışın önemsenmemesine yönelik sözlerini hatırlattı. Gök, “Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın döviz kurlarındaki değişikliklerin dikkate alınmaması tavsiyelerinin aksine döviz kurlarında yaşanan dalgalanmaların halkın ekonomisine doğrudan etki ettiğini itiraf eden Ticaret Bakanı, bebek maması ve bebek bezi ürünlerine alarm takılması uygulamasını piyasa içi bir önlem olarak nitelendirmiştir.

‘Piyasa içi önlem’ ifadesinin içeriği ve kapsamı anlaşılamamakta, iktidar ülkemizin yaşadığı bu yıkıcı ekonomik krizdeki sorumluluğunu ısrarla reddetmektedir” ifadelerini kullandı.

‘DOLARLA MI MAAŞ ALIYORSUNUZ?’

Bir süre önce Ahmet Hakan’ın sunduğu Tarafsız Bölge programına konuk olan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, programda sorulan "Dolar yükselince endişelenmeli miyiz? sorusuna, “Dolarla mı maaş alıyorsunuz? Dolar borcunuz var mı? Dolarla bir işiniz var mı?” şeklinde yanıt vermişti.

DAHA FAZLA