Damat Berat’ın Kanal İstanbul güzergahından arsa satın aldığı haberini yapan muhabire dava

Damat Berat’ın Kanal İstanbul güzergahından arsa satın aldığı haberini yapan muhabire dava

Damat Berat Albayrak’ın Kanal İstanbul güzergâhında arazi aldığını ortaya çıkaran Cumhuriyet gazetesi muhabiri Hazal Ocak hakkında açılan davada Ocak’ın bir yıldan iki yıla kadar hapsi istendi.

Hazine ve Maliye Bakanı damat Berat Albayrak’ın Kanal İstanbul güzergâhında arazi aldığını ortaya çıkaran Cumhuriyet gazetesi muhabiri Hazal Ocak hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı. Ancak Ulusal Yargı Ağı Bilişim Sistemi’ne (UYAP) girildiğinde Ocak hakkında iki ayrı iddianamenin yer aldığı görüldü.

Cumhuriyet’in yaptığı habere göre, muhabir Hazal Ocak’a ‘hakaret’ suçlamasının yöneltildiği ilk iddianamenin tarihi 6 Mart. Fakat başsavcı vekili, iddianameyi iade ederek ‘hakaret suçunun basın yoluyla ve alanen işlendiğini’ öne sürerek cezada artırım gerçekleştirilmesi gerektiğini kaydetti.

Yeni iddianamenin tarihi ise 31 Mart. Söz konusu iddianamede, Ocak’ın bir yıldan az olmamak kaydıyla, bir yıldan iki yıla kadar hapsi istendi. İddianamede, Berat Albayrak’ın Kanal İstanbul güzergahından arazi satın almış olması, ‘doğal süreçte yaşanan bir alışveriş olayı’ diye anlatıldı.

18 HAZİRAN’DA HAKİM KARŞISINA ÇIKACAK

Ocak’ın Albayrak’ın onur, şeref ve saygınlığını rencide ettiği ileri sürülen iddianame, İstanbul 2’nci Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. Hazal Ocak, 18 Haziran’da hakim karşısına çıkacak.

Cumhuriyet gazetesinin haberi, Albayrak’ın avukatı Ahmet Özel’in yazılı açıklamasıyla doğrulanmıştı. Özel’in açıklamasında, Albayrak’ın babasının bölgede 2003’te arsa aldığı, bu arsanın bitişiğindeki arsanın da 2012’de satışa çıkarılmasının sonrasında ‘yabancıya gitmesin’ düşüncesiyle Berat Albayrak tarafından satın alındığı belirtilmişti.

İstanbul Anadolu 7’nci Sulh Ceza Hakimliği, Albayrak’ın talebi üzerine konu hakkında haberlere erişim engeli getirmişti.