Damal Bağımsız Belediye Başkan Adayı Erezer: Çözümlerimizi Damal halkıyla hayata geçireceğiz

Damal Bağımsız Belediye Başkan Adayı Erezer: Çözümlerimizi Damal halkıyla hayata geçireceğiz

Ardahan’ın Damal ilçesinde bağımsız belediye başkan adayı olan Tolga Erezer, İleri Haber’in sorularını yanıtladı. 31 Mart seçimlerine yönelik çalışmalarını başlatan Erezer, Damal’ın uzun zamandır çözülemeyen sorunlarına öncelik vereceklerini ve çözümleri Damal halkıyla birlikte hayata geçireceklerini söyledi.

Ardahan’ın Damal ilçesinde bağımsız belediye başkan adayı olan Tolga Erezer, İleri Haber’in sorularını yanıtladı. 31 Mart seçimlerine yönelik çalışmalarını başlatan Erezer, Damal’ın uzun zamandır çözülemeyen sorunlarına öncelik vereceklerini ve çözümleri Damal halkıyla birlikte hayata geçireceklerini söyledi.

Türkiye İşçi Partisi’nin de desteklediği Tolga Erezer, belediye çalışmalarının tümüyle şeffaf hale getirilmesinin de ilkeleri arasında olduğunu belirtti.

İleri: Sizi tanıyabilir miyiz?

Tolga Erezer: Ardahan'ın Damal ilçesine bağlı Mustafa Kemal mahallesinin bir ferdiyim. Ardahan'dan göç etmiş üç çocuklu bir ailenin en küçük çocuğuyum. 1993 tarihinde İstanbul'da dünyaya geldim. İlk, orta ve lise öğrenimlerimi de İstanbul'da tamamladım. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Sanat Tarihi bölümü mezunuyum. Sanat tarihçiliği dışında fotoğrafçılık ve radyo programcılığı da yaptım. Ardahan tarihinin en genç adayıyım.

İleri: İstanbul’da yetişmenize rağmen Damal’da, yani memleketinizde aday oldunuz. Bunun nedeni nedir?

Tolga Erezer: Ailem İstanbul'a göç eden kuşağın öncülerinden sayılabilir, daha eski göç edenler de mevcuttur elbette ama İstanbul'da o dönem ailemin yanına memleketten çalışmak için gelen akrabalar, gençler ile tedavi için gelen yaşlılar gibi birçok farklı ama bizden insanların arasında büyüdüm. Anadolu'nun çoğu yerinde olduğu gibi bizim memleketimizde de bir sürü sorun var. Aile sohbetleri, yazları memlekete ziyarete gidip gelmelerimiz hep içimde bir şeylerin değiştirilmesi gerektiğini uyandırdı. Üniversitede ise tamamen kendimi siyasetin içerisinde buldum. Bir şeyler yapmalı fikri, daha sonraki aşamalarda bir şeyler yapmalıyıma evrildi. Biz bir kişinin veya alışılagelmiş sistemi değil, halkın doğrudan yönetime katılacağı bir belediyecilik anlayışını savunuyoruz. Halkın yararına, halkın geleceği için şeffaf ve çoğulcu, katılımcı bir yönetim en büyük arzumuz.

İleri: Damal’ın en önemli ve öncelikli sorunları nelerdir?

Tolga Erezer: Damal'ın en büyük sorunlarında önceliği hangisine vereceğimi şaşırıyorum. Çünkü en temel haklardan mahrum bırakılan bir halkız. İşsiziz, yoksuluz; baktığınız zaman sağlık hizmetlerinden, eğitimden bile mahrum haldeyiz. Doğası ve insanı olağanüstü güzel bir ilçede maalesef hiçbir şey yapılmamış. Sorunlara çözüm üreten, emekçilerin, kadınların, çocukların ve birçok unsurun belediye başkan adayı olarak, her kesimin sesi olmaya çalışacağız. Üreticiyi teşvik ederek ilçemizde üretimi artıracağız. Turizm faaliyetlerini geliştirip ilçemizde her yıl misafir ağırlamak istiyoruz.

Hem yurt dışında hem yurt içinde çok çeşitli projeleri en ince ayrıntısına kadar inceledik. Bölgemizin iklim, nüfus ve başka bir çok özelliğine göre projeler hazırladık. Şeffaf, sorgulanabilir ve halkın katılacağı meclislerle beraber yönetimi arzuluyoruz. Kış turizmi ile yayla turizminin yanı sıra bölgemizde arkeolojik çalışmaların teşvikiyle turistik bir çekim merkezi de olmak istiyoruz.

İleri: Bu ilkelerinizi ve projelerinizi hayata geçirirken iktidarın engellemelerine uğrayacağınızı düşünüyor musunuz?

Tolga Erezer: İktidarın izin verip vermemesi değil, halkımızın isteği ve arzusu bizim önceliğimizdir. İktidar çeşitli engellemeler veyahut yaptırımlar uygulayabilir ama önemli olan bölgemizin ve insanımızın kalkınması, gelişmesi ve refah düzeyinin yükselmesidir. İnsanca yaşamak ve üretmek herhalde kimseyi rahatsız etmez.

İleri: Belediyecilik anlayışınızda şeffaflık nereye oturuyor?

Tolga Erezer: Büyükşehir belediyeciliği, maalesef, çoğu açıdan rant alanlarına dönmüş durumda. ‘Zengin’ sayılacak tüm semtlerde, il ve ilçelerde belediye başkan adayı olabilmeniz için bile çeşitli çevrelerin desteklerinin olması gerekiyor. Ben hiçbir şekilde inanmıyorum buna, gönül işi olarak çalışma yaptıklarına. Madem ortada rant yok tüm belediyeler kendilerini denetletsin, halka karşı şeffaf olsunlar.

İleri: Seçim çalışmalarınız nasıl gidiyor? Damal halkından aldığınız tepkiler nasıl?

Tolga Erezer: Çalışmalara birçok adaydan çok önce başladık. İlk tepkilerle günümüzde aldığımız tepkiler arasında dağlar kadar fark oluştu. İlk başlarda herkes ufak bir tebessüm ve inançsızlıkla karşılarken, şimdi değiştirebiliriz rüzgarıyla bu mücadelenin neferleri olmak istiyorlar. ‘Omuz ver, değiştirelim’ dedikçe insanlar ses vermeye, omuz vermeye başlıyor. İnanıyoruz ki çalışmalarımızın sonucunda halkımızın desteğiyle bu seçimin galibi halkımız olacak.

İleri: Türkiye İşçi Partisi de sizi destekliyor. İlişkiniz nasıl?

Tolga Erezer: Türkiye İşçi Partisi'nin desteği manevi açıdan inanılmaz bir motivasyon ve gurur yaşattı. Bize dayatılan partiler haricinde bir alternatifin olması halkımızı sevindirdi. Demek ki farklı platformlarda, siyasi partilerde veyahut farklı kişilerle ortak bir mücadele verilebilecek algısı oluştu. Verdikleri destekten dolayı oldukça mutluyuz. Türkiye'nin çeşitli bölgelerinden, çeşitli derneklerin, kooperatiflerin ve birçok farklı toplulukların, halkların destekleri de devam ediyor. Bu destekler sayesinde Damal'da büyüyecek ve gelişeceğiz.