Damadın festivali için yapılan ihale AKP’li isme gitti!

Damadın festivali için yapılan ihale AKP’li isme gitti!

Giresun Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün TEKNOFEST için düzenlediği ihale, AKP’li Kılıçaslan’a gitti.

Ersan Kınık

Giresun Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından 13 Temmuz 2022 tarihinde düzenlenen “TEKNOFEST yarışmaları için kahvaltı ve akşam yemeği” ihalesi, AKP Giresun Merkez İlçe Teşkilatı’ndan Ergin Kılıçaslan’a verildi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın damadı Selçuk Bayraktar ve Haluk Bayraktar’a ait T3 Vakfı’nın organizasyonu TEKNOFEST isimli organizasyon için yemek hizmeti alımı ihalesi düzenlendi.

Kamu İhale Bülteni’nde yer alan bilgilere göre Giresun Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından “TEKNOFEST yarışmaları için kahvaltı ve akşam yemeği” adı altında düzenlenen ihale 8 Temmuz 2022 tarihinde onay aldı. 13 Temmuz’da düzenlenen ihale, kamuoyunda “istenmeyeni eleme aracı” olarak da yorumlanan Kamu İhale Kanunu’nun “Doğal afet, salgın hastalıklar ve beklenmeyen durumların ortaya çıkması” durumunda kullanılmasına izin verdiği 21/B maddesi ile düzenlendi.

İhaleye 607 bin 200 TL ile teklif sunan tek şirket Yetimoğulları Gıda Temizlik ve Hizmet Alımı Ticaret Limited Şirketi oldu. Giresun Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile şirket arasında 607 bin 200 TL’lik sözleşme imzalandı.

Ticaret Sicil Gazetesi’nde yer alan bilgilere göre ihaleyi alan şirket, Ergin Kılıçaslan ve Bahtiyar Kılıçaslan’a ait. Ergin Kılıçaslan AKP Giresun Merkez İlçe Teşkilatı üyesi. 1998 yılında Kılıçaslan Kardeşler adıyla kurulan şirket 2004 yılında Yetimoğulları Gıda Temizlik ve Hizmet Alımı Tic. Ltd. Şirketi adını aldı.

ADRESE TESLİM İHALELERLE SERVET SAHİBİ OLDU

2011 yılında 550 bin TL sermayeye sahip olan şirket, 2016 yılında sermayesini 1 milyon 600 bin TL’ye yükseltildi. Şirketin 2011 yılından günümüze 90 ayrı ihale alırken, bu ihalelerin toplam bedeli 199 milyon TL’yi buluyor.

Kılıçaslan’ın ihale aldığı kamu kurumları arasında Giresun İl Sağlık Müdürlüğü, AKP’li Giresun Belediyesi, Giresun İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Dereli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü gibi kurumlar yer alıyor. Şirketin aldığı 90 ihaleden tam 44 tanesi ise adrese teslim pazarlık usulü ile gerçekleştirildi.