Daha önce iki defa tahliye edilen IŞİD'in Diyarbakır emiri, 3. kez yakalandı

Daha önce iki defa tahliye edilen IŞİD'in Diyarbakır emiri, 3. kez yakalandı

Cihatçı terör örgütü IŞİD'in Diyarbakır emiri olduğu iddia edilen Nihat Turan, daha önce iki kere yakalanıp serbest bırakılmasından sonra bu defa çorbacıda yakalandı.

Diyarbakır’da düzenlenen bir operasyonda cihatçı terör örgütü IŞİD'in Diyarbakır emiri olduğu iddia edilen Nihat Turan, bir restoranda yemek yerken yakalandı. Turan daha önce iki kez yakalanıp tahliye edilmişti.

2015 yılında  bir hücre evinde çıkan çatışmada sağ yakalanıp serbest bırakılmasının ardından Turan'ın tekrar kente geldiğini öğrenen polis, Kayapınar ilçesindeki bir restorana baskın yaptı. Turan böylece 3. kez gözlatına alınmış oldu.

VOA Tükçe'nin haberine göre güvenlik kaynakları, Turan’ın yakalanmasına ilişkin şu bilgileri verdi: ”Mersin Ağır Ceza İlamat Masası’nın, 2019/1-2988 sayılı dosyasıyla hakkında ‘Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma’ suçundan aranma kaydı olup, 6 yıl üç ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan Nihat Turan, sözde-DEAŞ terör örgütü Diyarbakır emiri ve DEAŞ Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma suçundan arşiv kaydı bulunan Nihat Turan isimli şahıs, yapılan çalışmalarda Kayapınar ilçesinde faaliyet gösteren bir restoranda olduğu bilgisi alınması üzerine 07/09/2020 günü saat 16:00 sıralarında bağlı ekipler tarafından cadde üzerinde yakalanmıştır.”