Ç.Y. isimli kadını cinsel saldırı ve şiddete maruz bırakan ve engelli kalmasına sebep olan Murat Kaya serbest bırakıldı!

Ç.Y. isimli kadını cinsel saldırı ve şiddete maruz bırakan ve engelli kalmasına sebep olan Murat Kaya serbest bırakıldı!

Antalya'da bir kadına cinsel saldırıda bulunan ve yüzde 99 engelli kalmasına sebep olan Murat Kaya adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı

Antalya'da Ç.Y. isimli kadını taksi durağına bırakma bahanesiyle aracına aldıktan sonra cinsel saldırıda bulunan ve kadının annesi aradığında "Kızına şu an tecavüz ediyorum" diyen Murat Kaya isimli erkek, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 

Zorlu uyuşturucu verilen ve şiddete maruz bırakılan kadın, intihar teşebbüsünde bulundu. Murat Kaya, Ç.Y.'nin yüzde 99 engelli kalmasına neden oldu. 

Şikayet üzerine gözaltına alınan Murat K. ile G.K., üzerlerine atılan suçlamaları kabul etmediklerini belirterek, iftira atıldığını öne sürdü. Ancak olay anına ait iş yeri güvenlik kameralarını inceleyen Siber Suçlar Şube Müdürlüğü, olayın gerçekleştiği tarih ve saat aralığını gösteren kamera kayıtlarının silindiğini tespit etti.

Veri kurtarma uzmanlarının yaptığı çalışma sonunda olay anına ilişkin bir kısım kamera kayıtları kurtarıldı. Murat K. ile G.K., çıkarıldıkları Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’nce adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. 

AVUKATA 'CİNSEL SALDIRI' TEHDİDİ

Sanıkların ve avukatlarının kendisini cinsel saldırıyla, ailesini de öldürmekle tehdit ettiğini iddia eden Avukat Bilgenur Yalçın, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Davada sonuna kadar gideceğim. Halkımızı bu konuda desteğe bekliyorum. Beni de Ç.Y.'ye yapılanlarla tehdit ettiler. Siber zorbalık yapıldı. Müvekkilim sağlıklıyken sürekli telefonla arandı ve intihara sevk edilmeye çalışıldı. Ben bu süreçte hep yanındaydım. Ona sürekli 'Mücadelemizi birlikte sürdüreceğiz' dedim. Ç.Y. 29 yaşında, ben 28. Onu kız kardeşim gibi gördüm. 7 yaşında bir oğlu var. Onun yaşadıkları, bende travma etkisi yaşattı. Sanıkların tutuklu yargılanması gerekiyor ki; bizimle birlikte bütün kadınlar rahat nefes alabilsin."

DAHA FAZLA