Cüneyt Özdemir: Halkbank davasında sanık koltuğuna Erdoğan'ı oturtacaklar

Cüneyt Özdemir: Halkbank davasında sanık koltuğuna Erdoğan'ı oturtacaklar

Cüneyt Özdemir, gündemdeki Halkbank davasına ilişkin önemli açıklamalar yaptı, ''Bu davanın sanık koltuğuna Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı oturtacaklar'' dedi.

Gazeteci Cüneyt Özdemir, ABD'de iddianamesi hazırlanan Halkbank davasına ilişkin önemli açıklamalar yaparken, ''Bu davanın sanık koltuğuna bence Cumhurbaşkanı Erdoğanı oturtacaklar'' ifadesini kullandı. 

'DAVADA TUHAFLIKLAR VAR'

CNN Türk 5N 1K programının yapımcısı Özdemir canlı yayında Türkiye - ABD ilişkilerinde yeni bir sürece girildiğini belirtirken, söz konusu davaya ilişkin şunları söyledi:

"Halkbank davasının ikinci bölümü başlıyor. Davada tuhaflıklar var. Savcılar bir noktaya kadar geliyorlar, sonra devam etmiyorlar. 45 saniyelik bu iddianamenin birebir kopyası ancak ikinci bölümü başlıyor. İlk davada Rıza Sarraf tanık olmuş Hakan Atilla yargılanmış 32 ay ceza almıştı. Şimdi bana sorarsanız bu davayı yakından takip eden birisi olarak, bu davada Halkbank yargılanacak Rıza Sarraf tanık olacak. Gerçi şu an avukatlarıyla konuştuğumuzda "Pek istenmiyor, çünkü bu TC devletine karşı bir dava gibi mırıldanılıyor" diye çeşitli bilgiler alıyorum ama hayır olacak. Çünkü Rıza Sarraf şu an elini kolunu sallayarak ABD'de geziyorsa oranın Bodrum'u diyebileceğimiz yerde rahatça ev tutabiliyorsa işte bugünü bekledikleri için.

'SANIK KOLTUĞUNA ERDOĞAN'I OTURTACAKLAR'

Bu davanın sanık koltuğuna bence Cumhurbaşkanı Erdoğanı oturtacaklar. Çünkü bir önceki davada pek çok ilişkiyi getirmişler oraya kadar tutmuşlardı. Bazı iddialar vardı Sarraf'a sormamışlardı üzerine gitmemişlerdi. Davanın 2. bölümünde bunu göreceğiz. Önümüzdeki günlerde çok konuşulacak."