Cumhuriyet'te 'veda yazıları' devam ediyor

Cumhuriyet'te 'veda yazıları' devam ediyor

Cumhuriyet'te yönetimin değişmesiyle başlayan tasfiyeler ve ayrılmalar devam ediyor. Güray Öz veda yazısı yayınlamadan ayrıldığını duyururken, tanınan birçok gazeteciden de ayrılık kararı geldi.

Cumhuriyet Gazetesi’ne düzenlenen operasyonda iddia makamının tanık sıfatıyla dinlediği Alev Çoşkun’un yönetimin başına gelmesiyle başlayan tasfiye süreci bugün de istifalarla devam etti.

Yönetim değişikliğinin ardından ilk olarak Yazı İşleri Müdürleri Bülent Özdoğan ve Faruk Eren görevden alınmış, gazete yazarları arasındaki ilk istifa da Aslı Aydıntaşbaş’tan gelmişti.

ANKARA TEMSİLCİSİ DEĞİŞTİ

Yaklaşık 4 yıldır Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi görevini yürüten Erdem Gül’ün ardından, gazetenin yeni temsilcisi gazetenin savunma muhabiri Sertaç Eş oldu.

Eş’e temsilcilik görevi dün akşam tebliğ edildiği, isminin ise künyede yarından itibaren yer alacağı öğrenildi.

Erdem Gül, bu iddiaya karşılık sosyal medya hesabından bir mesaj yayınladı.

GÜRAY ÖZ: BİR VEDA YAZISI YAZMAK İSTERDİM, OLMADI

Cumhuriyet Okur Temsilcisi ve yazarı Güray Öz sosyal medya hesabından yayınladığı bir mesajla gazeteye veda etti. Öz, "Bir veda yazısı yazmak isterdim ama olmadı" dedi.

AYDIN ENGİN: BENİM İÇİN BURAYA KADARMIŞ

Gazetenin eski yazı işleri müdürlerinden Aydın Engin de bugün yazdığı bir yazı ile istifa etti. Engin, yazısında "Cumhuriyet de benim için buraya kadarmış” ifadesini kullandı.

ÇİĞDEM TOKER: HOŞÇAKALIN

Gazetenin deneyimli ekonomi yazarlarından Çiğdem Toker bugün yazdığı, “Hoşça kalın” başlıklı yazısıyla gazaetedeki yazılarına son verdiğini duyurdu. 

HAKAN KARA: KALMAM MÜMKÜN DEĞİL

Dokuz ay tutuklu kalan yazarlardan Hakan Kara da artık gazete kalmasının mümkün olmadığını söylerken “Ama gazeteyi almaktan asla vazgeçmeyin” ifadesiyle istifa ettiğini köşesinden duyurdu.

MUSA KART İSTİFA ETTİ

Cumhuriyet davasında yargılanan isimlerden karikatürist Musa Kart istifa eden isimler arasında yer aldı.

MELİS ALPHAN: NE ETİK DEĞERİM, NE VİCDANIM KALMAYA İZİN VERİRDİ

Doğan Medya Grubu’nun Demirören Holding’e satılmasının ardından Hürriyet gazetesinde yazmayı bırakan Melis Alphan da nisan ayında Cumhuriyet’te başladığı yazılarına son verdiğini duyurdu. Alphan twitter hesabından yayınladığı bir mesajla veda etti.

Alphan "Cumhuriyet, benim için epey kısa bir yolculuk oldu. Olsun, yine de güzeldi. Bana dedemin gazetesinde yazma fırsatı verdikleri için Murat Sabuncu ve Tayfun Atay'a teşekkür ediyorum. Cumhuriyet’te kalıp yazmaya ne etik değerlerim ne vicdanım ne de hayat görüşüm izin verirdi" ifadelerini kullandı.

 

 

BARBAROS ŞANSAL YAZILARINA SON VERDİ

Moda tasarımcısı Barbaros Şansal Cumhuriyet Pazar’da yazdığı yazılarına son verdiğini duyurdu. Şansal, Twitter hesabından dün şu mesajı paylaştı:

"Sayın, Tayfun Atay’ın daveti ile Cumhuriyet Pazar'da başladığım makale denemelerinin de sonu varmış. Farklılık ve çeşitlilik zenginliktir, berekettir. Bir gün bir başka mecrada buluşmak ümidi ile... Hoşça kalın, son yazı yarın."

BAĞIŞ ERTEN: HİÇ KİMSE DEĞİŞTİREMEDİ GÜÇLÜNÜN HAKSIZLIĞINI

İstifa eden bir diğer isim ise gazetenin spor yazarı Bağış Erten. Deneyimli spor yazarı, Twitter hesabından şu mesajı yayınladı:

"Haliyle ben de Cumhuriyet’ten ayrılıyorum. Mücadele ve deneyim dolu 3 yıldı. Müteşekkirim. İlk başlığım Ortaçgil'den Oyuna Devam’dı:'Biz hiç kaybetmedik desem yalan…' Son söz de onun: 'Yıkılan duvarlar gördüm / Coğrafyanın değiştiğini / Hiç kimse değiştiremedi / Güçlünün haksızlığını’"

AHMET TULGAR  PAZAR YAZILARINDAN AYRILDI

Cumhuriyet Pazar yazarı Ahmet Tulgar da twitter üzerinden bir veda mesajı yayımladı. Tulgar 36 hafta süren Cumhuriyet Pazar yazılarının bugün son bulduğunu söyledi.

MİRGÜN CABAS AYRILDIĞINI DUYURDU

Cabas, twitter hesabından yayınladığı mesajla bugünkü yazısının son olduğunu duyurdu.

MAHİR ÜNSAL, CUMARTESİ YAZILARINA SON VERDİ

Yazar Mahir Ünsal Eriş, Cumartesi ekine yazdığı yazılara son verdiğini sosyal medya hesabından böyle duyurdu:

 

MURAT SABUNCUNUN VEDA YAZISI YAYINLANMAMIŞTI

Yaklaşık 2 yıldır Murat Sabuncu'nun yürüttüğü genel yayın yönetmenliği görevine haber koordinatörü şefi Aykut Küçükkaya'nın atanmasının ardından Sabuncu’nun dün yazdığı veda yazısı Cumhuriyet’in internet sitesinde yayınlanmamıştı.