Cumhuriyet’te 'kıyım': 8 gazeteci işten çıkarıldı

Cumhuriyet’te 'kıyım': 8 gazeteci işten çıkarıldı

1 Ocak’ta yürürlüğe girmek üzere TİS imzalanmıştı.

İleri Haber

Cumhuriyet’te TİS imzalanmasının ardından ‘kıyım’ yapıldı. 1 Ocak’ta yürürlüğe girecek TİS öncesi sendikalı 8 gazeteci işten çıkarıldı. TGS'den yapılan açıklamada, "Toplu pazarlık masasına oturmadan önce üyelerimizi istifaya zorlayan anlayış, imzalanan sözleşmeye rağmen devam etmektedir" denildi.

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) ve Cumhuriyet gazetesi arasında gazete yönetiminin sendika karşıtı tutumu nedeniyle toplu iş sözleşmesi (TİS) süreci sancılı geçmişti. Tarafların masaya oturmasının ardından ise anlaşmaya varılmış ve 1 Ocak’ta yürürlüğe girmek üzere sözleşme imzalanmıştı.

Yeni sözleşmenin yürürlüğe girmesine kısa süre kala gazetenin farklı servislerinde çalışan 8 gazeteci işten çıkarıldı.

İşten çıkarılan gazetecilerin isimleri şöyle:

Olcay Büyüktaş

Sami Gürel

Vedat Arık

Hilal Köse

Rüya Özkalkan

Tuğba Özer

Ece Piroğlu

Mahmut Uzun

TGS: ÖRGÜTLÜLÜĞÜMÜZE YÖNELİK BİR HAMLE

İşten çıkarmalara ilişkin TGS'den de bir açıklama yapıldı. "Cumhuriyet gazetesinde sekiz gazetecinin işten atılması sendikal örgütlülüğümüze yönelik bir hamledir" denilen açıklamada, işten çıkarılan gazetecilerin tümünün sendika üyesi olduğu belirtildi.

Açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

Cumhuriyet gazetesi yönetimini bir an önce bu hatalı karardan vazgeçmeye ve altına imza attıkları toplu iş sözleşmesi hükümlerine uymaya çağırıyoruz.

Cumhuriyet gazetesinde sendikal örgütlülüğümüzün bitirilmesine izin vermeyeceğiz. Sendikal nedenle işten atılan arkadaşlarımızın işe geri alınması için 30 Kasım Salı saat 11:00’de Cumhuriyet önünde buluşuyoruz.