Cumhuriyet'in yeni yönetiminden ilk karar: İşten çıkarma

Cumhuriyet'in yeni yönetiminden ilk karar: İşten çıkarma

Cumhuriyet gazetesinde yönetim değişikliğinin ardından tasfiye haberleri geldi. Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Faruk Eren'in görevden alındığı belirtilirken, Karikatürist Musa Kart'ın da istifa ettiği öğrenildi.

Cumhuriyet Vakfı yönetim kurulu üyeliği için yapılan seçimin mahkeme tarafından iptal edilmesiyle girilen süreçte, yeni yönetim belirlendi. Cumhuriyet gazetesinin sahibi konumundaki Cumhuriyet Vakfı'nın yönetim kurulu eski üyeleriyle birlikte dün saat 14.00’te toplandı.

İDDİA MAKAMININ TANIKLARINDANDI

Toplantı sonucunda Alev Coşkun'un Cumhuriyet Vakfı Başkanlığı'na seçildiği öğrenildi. Vakfın başkanvekilliğine Ali Sirmen, genel sekreterliğe Işık Kansu, saymanlık görevine de İrfan Hüseyin Yıldız getirildi. Cumhuriyet Vakfı Yönetim Kurulu Başkanvekili Alev Coşkun gazetenin yöneticileri ve yazarlarının hapsedilerek ağır cezalara çarptırıldıkları davada iddia makamının tanıklarındandı. 

YENİ YÖNETİMDEN İLK TASFİYE HABERİ

Yaklaşık 2 yıldır Murat Sabuncu'nun yürüttüğü genel yayın yönetmenliği görevine de haber koordinatörü şefi Aykut Küçükkaya'nın atanmasına karar verildi. Sabuncu Genel Yayın Yönetmenliği döneminin yaklaşık 17 ayını cezaevinde geçirmişti.

Yeni yönetim, gazetenin Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Faruk Eren ve Yazı İşleri Müdürü Bülent Özdoğan’ı da tasfiye etti. 

Yönetim değişikliğiyla birlikte gazetede hızla başlayan 'değişim'lerin ardından Akın Atalay, Aydın Ergin, Karikatürist Musa Kart gibi isimlerin de görevi bırakacağı ifade edildi.

CUMHURİYET'İN YENİ YÖNETİMİ KİMLERDEN OLUŞUYOR?

Cumhuriyet Vakfı Yönetim Kurulu toplantısında, hayatını kaybeden İlhan Selçuk ile Cüneyt Arcayürek’in yerine üye seçimi de yapıldı. Bu seçimle Doğu Perinçek'in genel başkanlığını yaptığı Vatan Partisi’nden İzmir 1. Bölge milletvekili adayı olan Turan Karakaş da Cumhuriyet Vakfı Yönetim Kurulu üyesi oldu.

Vakfın yeni yönetim kurulu şöyle:

Alev Coşkun (Başkan); Şükran Soner, İnan Kıraç, Işık Kansu, Ali Sirmen, Şevket Tokuş, Mustafa Balbay, İbrahim Yıldız, İrfan Hüseyin Yıldız, Prof. Tayfun Akgüner, Turan Karakaş.

Ayrıca gazetenin yeni yayın kurulunun da seçildiği belirtildi.

Eski yönetim kurulunda yer alan Orhan Erinç, Akın Atalay, Hikmet Çetinkaya ve Önder Çelik, yeni yönetimde yer almadı.

Karikatürist Musa Kart, Yazı işleri Müdürü Faruk Eren, Bülent Özdoğan'ın Cumhuriyet'ten tasfiye edildiği Ahmet İnsel'in de yazmayı bırakacağı söylendi.

YENİ YÖNETİM AÇIKLAMA YAPTI

Yeni yönetimi belirleyen Cumhuriyet Vakfı’ndan açıklama yapıldı. Açıklamada gazetenin yeniden "Atatürkçü çizgiye döndüğü" ifade edildi.

MURAT SABUNCU'NUN VEDA YAZISI YAYINLANMADI 

Yeni yönetim, Sabuncu'nun veda yazısını gazetenin internet sitesinde yayınlamadı. Sabuncu, Cumhuriyet’te ilk ve son kez kaleme aldığı editoryal yazıya “Karanlığa karşı yaşasın Cumhuriyet” başlığını koydu. Sabuncu, "Şimdi gitme zamanı. Sebebini tarih yazacak. Kimse benim ağzımdan Cumhuriyet aleyhine tek bir kelime duymayacak" ifadesini kullandı.