Cumhuriyet muhabiri Uludağ, törene davet edilmesine rağmen Saray'a alınmadı

Cumhuriyet muhabiri Uludağ, törene davet edilmesine rağmen Saray'a alınmadı

Cumhuriyet'in yargı muhabiri Alican Uludağ, Yargıtay tarafından Adli Yıl Açılış Töreni’ne davet edilmesine rağmen Saray'a "Listede adınız yok" denilerek alınmadı.

Cumhuriyet gazetesinin yargı muhabiri Alican Uludağ, Yargıtay tarafından Adli Yıl Açılış Töreni’ne davet edilmesine rağmen Saray'a sokulmadı. Törene katılmak için Saray’a giden Uludağ, “Listede adınız yok, içeri alamayız” denilerek törene alınmadı.

Uludağ Twitter’dan yaptığı paylaşımda, “Yargıtay Başkanlığı, adlî yıl açılış töreni için adıma davetiye gönderdi. Sabah töreni izlemek için Saray’a gittim. Listede ‘adınız yok, içeri alamayız’ dediler. Oysa vardı. Sordurdum; Saray, Yargıtay’ın listesinden adımı çıkarmış. Yargı bağımsızlığı mı? Buraya kadar işte” diyerek "Saray'daki adli yıl açılış törenine kişisel menfaatim için gitmedim. Halkın haber alma hakkı için oradaydım. İçeri alınıp alınmamak dert değil. Fakat, bağımsız bir yargı organının kendi törenini yönetememesi, basın özgürlüğünün kısıtlanmasına seyirci kalması üzücü ve düşündürücü" ifadelerini kullandı.