Cumhuriyet davasının tek tutuklu sanığı Emre İper tahliye edildi

Cumhuriyet davasının tek tutuklu sanığı Emre İper tahliye edildi

Cumhuriyet davasının tek tutuklu sanığı Emre İper, Yargı Reformu'nun ilk paketinin yasalaşmasının ardından yapılan temyiz başvurusuyla tahliye edildi.

Cumhuriyet fazetesi davasının son tutuklu sanığı Emre İper hakkında tahliye kararı verildi.

İper'e, Yargı Reformu Strateji Belgesi'nin ilk paketinin yasalaşmasının ardından istinaf mahkemelerinde 5 yılın altındaki cezası kesinleşenlere getirilen temyiz hakkı kapsamında yapılan başvuruyla tahliye yolu açıldı.

İPER: CUMHURİYET SAVAŞI BİTMEDİ

Tahliyesinin ardından açıklama yapan Emre İper, ''Daha bitmiş bir şey yok. Yeni bir başlangıç var. Yargıtay'a gitme hakkımız tanındı. Dosyamız hala devam ediyor. Cumhuriyet savaşı bitmedi ve bu davaların hiçbiri bitmeyecek gibi duruyor. Daha zor bir döneme girdiğimizi düşünüyorum. Açık cezaevi gerçek cezaeviymiş bunu anladım. Herkesin derdi çok büyük ve herkes yargı paketini bekliyor. Aslında söylenecek çok şey var, en kısa zamanda topluma anlatacağız. Avukatlarmna çok teşekkür ediyorum'' ifadelerini kullandı.

AVUKAT PEKİN: EN KISA ZAMANDA BERAATİNİ BEKLİYORUZ

Avukat Tora Pekin de, Emre'nin hayatından 15 ay çalındı. Bitti gitti. Bundan sonra beraat kararı için çalışacağız çünkü hakikaten Cumhuriyet Davası sanıklarına ve Emre İper'e çok büyük bir haksızlık yapıldı. En kısa zamanda beraatini bekliyoruz'' açıklamasında bulundu.

NE OLMUŞTU?

Cumhuriyet davasında 5 yılın altında ceza alan Hakan Karasinir, Güray Tekinöz, Mustafa Kemal Güngör, Hacı Musa Kart ve Önder Çelik, Yargıtay'ın bozma kararının ardından 12 Eylül'de tahliye edilmişti.

Davanın tek tutuklu sanığı Emre İper hakkındaki 3 yıl 1 ay 15 günlük hapis cezası onanmıştı.

DAHA FAZLA