Cumhurbaşkanlığı'nın 'Boğaziçi' yalanı belgelendi

Cumhurbaşkanlığı'nın 'Boğaziçi' yalanı belgelendi

Fahrettin Altun'un sosyal medyadan Boğaziçi'ndeki eylemler için ''terör propagandası'' suçunu örtbas etmek istiyorlar imasını Boğaziçili Akademisyen Tolga Sütlü belgeyle yalanladı.

Melih Bulu'nun AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Boğaziçi Üniversitesi'ne kayyum rektör olarak atanmasının ardından başlayan eylemler devam ediyor. Dün sabah saatlerinde başlayan ve gece geç saatlere kadar devam eden eylemlerde gözaltına alınan ve üniversite kampüsü içinde ablukaya alınan öğrenciler için bugün Boğaziçi Rektörlüğü'nden bir açıklama yayınlandı.

Açıklamada Boğaziçi Üniversitesi LGBTİ Çalışmaları Kulübü tarafından sanat sergisinde sergilenen bir sanat eserinin 'terör örgütü propagandası' içerdiği iddiasıyla kulübün adaylıktan düşürüldüğü bildirildi. Rektörlük tarafından yazılan açıklamanın atanan Rektör Melih Bulu tarafından değil Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun tarafından sosyal medyada duyurulmasına tepkiler gelirken Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyesi Tolga Sutlu tarafından açıklama gerekçesi yalanlandı. 

Altun sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda dün gerçekleştirilen Boğaziçi eyleminin arka yüzünde suç işlediği iddia edilen  LGBTİ Çalışmaları Kulübü'nün  korunmaya çalışması olduğunu iddia ederek ''Boğaziçi Üniversitesi'ndeki "Rektörlük Ablukası" suçunu işleyenleri harekete geçiren şey, aşağıdaki karardır. Görüleceği üzere kutsal değerlerimizi ayaklar altına almaya çalışanlara karşı üniversite yönetimi meşru bir tasarrufta bulunmuştur. Olay bundan ibarettir'' dedi.

''YALAN SÖYLÜYORSUNUZ''

Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyesi Tolga Sutlu, Altun'un paylaşımına karşılık belgenin eylemden sonra imzalandığını söyleyerek yalan söylediğini ''Yalan söylüyorsunuz. 1. Bu belgenin imza saati 18:15. İsteyenler belge üzerindeki kodla teyit edebilir. 2. Öğrencilerimizin kampüs kapısından çıkartılmadıkları için rektörlüğe yönelme saati 16:46, varışları 16:52.'' ifadeleriyle belirtti.