Cumhurbaşkanlığı'ndan T A M A M açıklaması

Cumhurbaşkanlığı'ndan T A M A M açıklaması

Cumhurbaşkanlığı sözcüsü İbrahim Kalın, 2 milyona yakın tweetin BOT hesaplar tarafından atıldığını iddia etti. 

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın "Milletim 'Tamam' derse çekilirim" açıklamasının ardından başlayan 'T A M A M' kampanyasına ilişkin olarak açıklama yaptı. Sözcü Kalın, TAMAM' diyenler bot hesap, millet 'DEVAM' diyecek dedi.

AKP Genel Merkezi'nin tüm çabasına ve BOT hesaplara rağmen DEVAM tweetleri T A M A M tweetlerinin üçte birine dahi yaklaşamamıştı. Twitter 300 bin DEVAM tweetinin BOT hesaplardan atıldığını tespit etmiş ve silmişti. Buna rağmen Kalın, BOT hesaplarla manipülasyon yapıldığını iddia etti.

Kalın'ın açıklamaları şu şekilde:

Sosyal medya tabii ki etkin bir iletişim aracı. Fakat birtakım manipülasyonlara girişmek de beyhude çabalardır. Gezi olaylarında ve başka bir sürü olayda da bunları tecrübe ettik. Nihai karar milletindir. Bu sosyal medyaya ilgisiz kalalım anlamına da gelmez. Fakat burada birtakım bot hesaplar üzerinde yapılan manipülasyonlar sonuç vermez. Gerçekler her şeyi ortaya çıkaracak. 24 Haziran'da milletin önüne sandık konduğunda neler olacağını görüyoruz. Bunun da DEVAM olacağını öngörüyoruz.