Cumhurbaşkanlığı Spor Kulübü kuruldu!

Cumhurbaşkanlığı Spor Kulübü kuruldu!

Ankara Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu’nda mücadele edecek olan Cumhurbaşkanlığı Spor kuruldu.

Ankara Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu’nda geçtiğimiz gün yapılan kura çekimine 'Cumhurbaşkanlığı Spor' da katıldı. Buna göre Cumhurbaşkanlığı Spor, Mart ayının ortasında başlayacak 2. Amatör Küme’de sahaya çıkacak. 

Cumhuriyet'te yer alan habere göre AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan Ankara’da bir futbol takımının kurulmasına onay verdiği öğrenildi. Habere göre Erdoğan'ın talimatıyla kurulacak yeni kulübün adı 'Cumhurbaşkanlığı Spor' olacak. Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu (TASKK) da Cumhurbaşkanlığı Spor ile ilgili başvuruyu doğruladı. 

İdmanlarını Beştepe’deki Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda yapması beklenen futbol takımı maçlarını ise Sincan Stadı’nda oynayacak. Takımın Cumhurbaşkanlığı Forsu’nu formalarda ‘logo’ olarak kullanıp kullanmayacağı ise netlik kazanmadı. 

Erdoğan daha önce de Başakşehir Futbol Kulübü'nü kendisinin kurduğunu iddia etmişti. Ancak AKP'nin futbolla ilgisi bununla sınırlı değil. Kasımpaşaspor maçlarını "Recep Tayyip Erdoğan" stadında oynarken, 1. Lig'de mücadele eden Osmanlıspor ise ismiyle tartışma yaratmıştı. Osmanlıspor, 'onursal başkanlığı'nı Melih Gökçek'in yaptığı, oğlu Ahmet Gökçek'in de yöneticiliğini yaptığı Ankaraspor kapatıldıktan sonra yerini alan kulüp olma özelliğini taşıyor. Osmanlıspor, Melih Gökçek Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı'ndan ayrılınca küme düşmüştü. 

DAHA FAZLA