Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın: Karadeniz’de ve bölgede yaşanacak her tür gerilim ve çatışma herkesin zararınadır

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın: Karadeniz’de ve bölgede yaşanacak her tür gerilim ve çatışma herkesin zararınadır

AKP’nin ‘mega rant’ projesi Kanal İstanbul üzerinden başlayan Montrö Sözleşmesi tartışmaları ve ABD savaş gemilerinin Karadeniz’e girecek olmasının ardından AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy ile İstanbul’da görüşmesi “Karadeniz’de bir gerilim başlar mı?” sorusunu akla getirirken Saray’dan konuya ilişkin bir açıklama geldi.

İleri Haber

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın sosyal medya hesabından, ''Karadeniz’de ve bölgede yaşanacak her tür gerilim ve çatışma herkesin zararınadır'' mesajını paylaştı.

AKP’nin ‘mega rant’ projesi Kanal İstanbul üzerinden başlayan Montrö Sözleşmesi tartışmaları ve Amerika Birleşik Devletleri (ABD) savaş gemilerinin Karadeniz’e girecek olmasının ardından AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ile İstanbul’da görüşmesi “Karadeniz’de bir gerilim başlar mı?” sorusunu akla getirirken Saray’dan konuya ilişkin bir açıklama geldi.

Sosyal medya hesabından bir paylaşım yapan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın şu ifadeleri kullandı:

''Türkiye, Ukrayna’nın toprak bütünlüğünü ve Kırım Tatarlarının haklarını savunmakta ve Rusya ile Ukrayna arasındaki sorunların müzakere yoluyla çözülmesini desteklemektedir. Karadeniz’de ve bölgede yaşanacak her tür gerilim ve çatışma herkesin zararınadır.''