Cumhurbaşkanlığı Kabinesi bugün toplanıyor

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi bugün toplanıyor

Dört gündem maddesinin ele alınmasının beklendiği toplantıda alınacak olan kararlar, toplantı sonrasında Erdoğan tarafından duyurulacak.

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, bugün toplanarak başta yüz yüze eğitim, salgınla mücadele, Afganistan’daki gelişmeler ve göçmenlerin durumu olmak üzere kritik başlıkları ele alacak.

Hürriyet'ten Gizem Karakış'ın haberine göre; Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında bugün Saray'da yapılacak Kabine toplantısında, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in yüz yüze eğitim ve okullarda hayata geçirilen tedbirler kapsamında bir sunum yapması planlanıyor. Eğitimin aksamaması için üniversitelerde alınan önlemler de toplantıda gündeme gelecek. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın da yurttaşların aşıya teşvik edilmesine ilişkin yapılanlar hakkında bilgi vermesi ve yerli aşı çalışmasında gelinen son durumu paylaşması bekleniyor.

AFGANİSTAN VE GÖÇMENLERE İLİŞKİN SON DURUM

Toplantının bir diğer önemli gündem maddesi Afganistan’daki gelişmeler ile olası göçmen meselesi olacak. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, göçmenlerin durumu, kayıtlı ve kayıtsız göçmenlerin ikâmet sorunuyla ilgili son bilgileri paylaşacak. Soylu’nun ayrıca sınır bölgelerinde bulunan illerde alınan tedbirleri de gündeme getirmesi bekleniyor. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar da Afganistan’dan tahliyesi gerçekleştirilen personel bilgisini ve Kabil Havalimanı’nın işletilmesine ilişkin çalışmalar hakkında sunum yapacak.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da Afganistan’da yürütülen diplomasi trafiğinin detaylarını kabinede paylaşacak. Toplantıda alınacak olan kararlar, toplantı sonrasında Erdoğan tarafından duyurulacak.