Cumhurbaşkanlığı: Ekonomik Savaştan Yana Değiliz

Cumhurbaşkanlığı: Ekonomik Savaştan Yana Değiliz

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın dövizin düşüşe geçmesine ilişkin olarak, "Kimseyle ekonomik savaştan yana değiliz" dedi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, haftalık bilgilendirme toplantısında ekonomik gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Kalın’ın konuşmasında ve sorulara verdiği yanıtlarda şu başlıklar öne çıktı:

'SESSİZ KALMAYIZ'

ABD yönetimin gayrimeşru ve irrasyonel tepkileri nedeniyle bazı dalgalanmalar olduğunu gördük. Bu dalgalanmaların Türk ekonomisiyle bir ilgisi yoktur. Bir psikolojik savaş olarak bazı adımların atıldığını gördük. Aldığımız tedbirler, vatandaşlarımızın bu konuyu sahiplenmesiyle iyiye gidişin dün itibariyle başladığını görüyoruz. Bu gidişin devam edeceği beklentimizdir. Türk ekonomisinin bünyesi sağlamdır. Bankacılık sektörü son derece sağlam bir yapıya sahip olduğunu herkes bilmektedir. Türkiye ekonomik savaştan yana değildir. Ancak aldığımız tedbirlerle bir iyileşme trendinde olduğunu görüyoruz. Avrupa ülkelerinden Rusya'ya pek çok çevre, Trump yönetiminin açıklamalarına tepkiler geldiğini de görüyoruz. 

ERDOĞAN, MERKEL VE MACRON'LA GÖRÜŞECEK

Bazı Amerikan ürünlerine ek vergi getirilmesi konusunda b,ir kararname çıkartıldı. Bu tepkiyi de vatandaşlarımızın sahiplendiğini görüyoruz. Türkiye bir ekonomik savaştan yana değildir ama görüşüyorsunuz ki kendisine de bir müdahale olduğu zaman tek yürek cevap vermektedir.

Cumhurbaşkanımız Merkel ve Macron'la telefonda görüşecek, talepler karşı taraftan geldi.

'İDLİB İÇİN TÜM İMKANLAR SEFERBER'

Suriye’deki savaşın diplomatik yollarla sonlandırılması için Astana sürecini önemsiyoruz. Garantör ülke olarak Türkiye daha önce yaşananların İdlib’de olmaması için bütün imkanları seferber etmiş durumda. Bu noktada Suriye rejiminin İdlib ve diğer noktalardaki saldırılarını sonlandırması çağrısını yineliyoruz.Ayrıntılar geliyor....

DAHA FAZLA