Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı: Erdoğan ve Trump operasyonun kapsamı konusunda anlaştılar

Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı: Erdoğan ve Trump operasyonun kapsamı konusunda anlaştılar

Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Prof. Dr. Gülnur Aybet, Trump ve Erdoğan'ın operasyonun kapsamı konusunda tam olarak anlaştıklarını belirtti.

Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Prof. Dr. Gülnur Aybet, CNN International'a yaptığı açıklamada 13 Kasım’daki Trump-Erdoğan görüşmesinde, TSK’nın başlattığı askeri harekatın yanı sıra IŞİD’le mücadele gibi konuların da görüşülebileceğini belirtti. Aybet, ''Başkan (Donald Trump) ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan operasyonun kapsamı konusunda tam olarak anlaştılar. Yapılacak görüşmede de ABD ile paylaştığımız ortak görüşlerin bir parçası olarak IŞİD’le mücadele ve uluslararası toplumun üzerine düşen sorumlulukların ele alınacağını düşünüyorum'' ifadelerini kullandı.

'IŞİD MİLİTANLARINI BİRKAÇ AY ÖNCE KONUŞMUŞTUK'

Avrupa ülkelerinden gelerek IŞİD’e katılan militanların ait oldukları ülkelerce teslim alınması konusunda da ABD’yle hemfikir olduklarını vurgulayan Aybet “Bu, Amerikalılarla anlaştığımız konulardan biridir. ABD’li yetkililerle bu operasyon başlamadan birkaç ay önce, ele geçirilen IŞİD militanlarının kontrolünü konuşmuştuk. Bu görüşülecek diğer bir konu” değerlendirmesinde bulundu.

Trump’ın operasyona dair Türkiye’ye yaptığı ‘limitin aşılmaması’ uyarısına anlam veremediğini söyleyen Aybet, “Barış Pınarı Harekatı’nın ne kapsamda yapıldığını biliyor ve ve başından beri ABD askerlerini ülkelerine geri döndürmek için çabalıyor” dedi.