‘Cumhurbaşkanına hakaretten’ 305 çocuğa dava

‘Cumhurbaşkanına hakaretten’ 305 çocuğa dava

Cumhurbaşkanına hakaretten 2014 yılından itibaren 305 çocuğa dava açıldı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, 2014 yılından itibaren çocuklara karşı Cumhurbaşkanına hakaretten açılan davaların sayısını açıkladı.

TBMM’de Adalet Bakanlığı bütçesi görüşmelerinde konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, 2014 yılından itibaren çocuklara karşı Cumhurbaşkanına hakaretten açılan davaların sayısını açıkladı. Erkek, şunları söyledi:

2010 ve 2017 referandumları yargıyı ele geçirmek için yapıldı. 2017 referandumu OHAL döneminde gerçekleştirildi. Geçen yıl bütçe Meclis'e sunulduğunda dolar 9 lira idi, Genel Kurula geldiğinde 14 lira oldu. 10 ay sonra bugün 18,60 lira. 1 Bulgar levası olmuş 10 lira!

GENÇLER MÜLAKATTA ELENİYOR

Milyonlarca asgari ücretli, emekli, işsiz genç derin bir yoksullukla karşı karşıya bırakıldı. Adaletin olmadığı yerde iş, aş, ekmek olur mu? Pırıl pırıl gençler yazılı 90 almış, mülakatta eleniyor. Liyakat yok.

HEYET DEĞİŞTİRİLMEYE ÇALIŞILIYOR

Yargı önemli ölçüde siyasallaştı. Partili Cumhurbaşkanlığı olduğu için HSK yi da Cumhurbaşkanı belirliyor, AYM'ye, Danıştay'a HSK'ya üye atıyor. Devletin temeli olan adaleti çürüttünüz. İçişleri Bakanı, İstanbul Başsavcısını arıyor, hesap soruyor. MAN Adası dosyası görüşülürken heyet değiştirilmeye çalışıldı. Yargıtay.

ADALETE GÜVEN KALMADI

Devletin başı olan Cumhurbaşkanın birinci derece yakınlarının off-shore hesaplarından para transferi yaptıkları sabit gördü. Normal ülkede, hukuk devletinde olsak o Cumhurbaşkanının istifa edip, yargılanması gerekir. Sokakta çıkın sorun, adalete güven kalmadı.

22’Sİ MAHKUM OLDU

Bu sistem öyle bir sistem ki, 2014'de bir çocuk hakkında Cumhurbaşkanına hakaretten dava açıldı. 2021'de 305 çocuğa hakaret davası açılmış. 18 yaşından küçük hepsi. 22'si mahkum oldu Öyle bir sistem ki, çocukları Cumhurbaşkanına hakaretten yargılanıyor. Hakaret dosyaları 200 bine yaklaşmıştır.

GÖREVİMİZ CEZAEVİ İNŞAATI YAPMAK DEĞİL

Adalet Bakanlığı cezaevi inşaatları ile övünmesin. Bizim görevimiz cezaevi inşaatı yapmak olmamalı. Suçla mücadele edilmeli, masum insanlar korunmalı. Bütçede 134 bin lira cezaevi tanıtımı için kalem var. Cezaevi tanıtımı için niye bir kalem olur, bilmiyorum. Nasıl tanıtacağız? Mesela “Silivri artık soğuk değil” diye bir tanıtım yapalım.

DAHA FAZLA