Cumhurbaşkanına hakarette bugün: Muhbir vatandaş şikayet etti, iki soruşturma birden açıldı

Cumhurbaşkanına hakarette bugün: Muhbir vatandaş şikayet etti, iki soruşturma birden açıldı

Ankara'da hakkında şikayetle 'Cumhurbaşkanına hakaret' soruşturması başlatılan yurttaşa, bir değil iki dava birden açıldı.

Ankara'da bir yurttaşa FAcebook paylaşımları gerekçe gösterilerek 'Cumhurbaşkanına hakaret' soruşturması açıldı. 53 yaşındaki emekli öğretmen Ü.N hakkında hazırlanan iddianame ise Basın Savcılığı değil, Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından yapıldı.

Cumhuriyet'ten Alican Uludağ'ın haberine göre, Ü.N. hakkında bir vatandaşın ihbarı üzerine soruşturma açıldığı da gelen bilgilen arasında yer alırken, suçlamalarda dikkat çeken noktalar şunlar oldu:

'DİPLOMANI BULACAK' HAKARET SAYILDI

- Erdoğan’ın attan düşme fotoğrafının “O yiğit adamlar güzel atlara binip gittiler, o sondaki binmeyip başımıza kaldı” yazısı ve ağlayan yüz emojisiyle yayımlanması

- “Müge’ye söyledim, senin diplomanı da bulacak!” şeklinde yazının bulunduğu fotoğraf

- “Müslüman yılbaşı kutlamaz kilise açar. Bk. Demir Kilise” yazılı yorum

- AKP Genel Başkanı’nın padişah kıyafeti giydirilmiş ve başına ağaç şeklinde kavuk bulunduğu halde resminin yanına “Basın Özgürlüğü” şeklinde yorumla paylaşılması 

İKİNCİ SORUŞTURMA

Öte yandan, Savcılık ikinci bir iddianame daha hazırladı. Emekli öğretmenin diğer bazı paylaşımlarıyla ilgili de “halkın bir kesimini sosyal sınıf, din, mezhep cinsiyet, bölge farklılığına dayanarak alanen aşağılama, halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılama ve kurul halinde çalışan kamu görevlilerine görevlerinden dolayı hakaret” suçlarından başka bir dava açıldı.

Bu dava ise Ankara Batı 6. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülecek.

DAHA FAZLA