‘Cumhurbaşkanım hangi faize karşısınız?’

‘Cumhurbaşkanım hangi faize karşısınız?’

Borcunu ödeyemediği için eşi cezaevinde olan kadın, “Cumhurbaşkanım hangi faize karşısınız?” diye sordu.

Borcunu ödeyemediği için “tazyik cezası” uygulanarak cezaevine konulan çiftçi İbrahim Kaya'nın eşi Hatice Kaya, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a seslendi.

Kaya, "Tarım Kredi’ye ödeyemediğimiz borca yüzde 71 faiz uygulandı. 5 yıldır borcunu ödediğim bu traktörü Tarım Kredi Kooperatifi elimden aldı. Tarım Kredi’ye yüzde 71 faiz uygulanıyor haberiniz var mı? Mazot alamadık, gübre alamadık. Tarlaları ekemedik. Tarlalarımız boş kaldı. Haberiniz olsun Cumhurbaşkanım" dedi.

Uşak'ın Sivaslı ilçesine bağlı Tatarlı Köyü’nde Tarım Kredi Kooperatifi’ne olan borcunu ödeyemediği için Ankara'da gözaltına alınan ve ‘tazyik cezası' uygulaması ile hapse atılan çiftçi İbrahim Kaya'nın eşi Hatice Kaya Cumhurbaşkanı Erdoğan’a seslendi. Çiftçi Hatice Kaya'nın kendisi de 'tazyik cezası' aldı.

‘CUMHURBAŞKANIM HANGİ FAİZE KARŞISINIZ?’

ANKA’nın haberine göre; Cumhurbaşkanı Erdoğan’a “Cumhurbaşkanım hangi faize karşısınız?” diye soran çiftçi Hatice Kaya şunları söyledi:

“Hatice Kaya, Uşak Tatar kasabasında çiftçilik yapmaktayım. Ben üç çocuk annesiyim. Cumhurbaşkanım hangi faize karşısınız. Ben bu traktörü 2015 yılında Ziraat Bankası’ndan yüzde 0,5 faizle aldım. Siz, ‘Saksıda toprak varsa onu da ekin’ dediniz. Tarım Kredi’den gübre, mazot, tohum aldık. Tarlalara fasulye ektik. Mahsulü don vurdu. Mahsul para etmedi. Tarım Kredi’ye ödeyemediğimiz borca yüzde 71 faiz uygulandı. 5 yıldır borcunu ödediğim bu traktörü Tarım Kredi Kooperatifi elimden aldı. Tarım Kredi’ye yüzde 71 faiz uygulanıyor haberiniz var mı? Mazot alamadık, gübre alamadık. Tarlaları ekemedik. Tarlalarımız boş kaldı. Haberiniz olsun Cumhurbaşkanım.”

Çiftçi İbrahim Kaya, CHP Uşak Milletvekilinin Tarım Kredi ile görüşmesi ve avukat desteği vermesi sayesinde Ankara Açık Cezaevi’nden ertesi gün salıverilmişti.