Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay: Savunmasız çocuklara gaz bombası atmak barbarlıktır

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay: Savunmasız çocuklara gaz bombası atmak barbarlıktır

Oktay, sığınmacılara yönelik "Kapısına gelmiş mazluma kurşun sıkan, botlarını batıran, savunmasız çocuklara gaz bombası atan zihniyeti tanımlayacak tek kavram barbarlıktır" ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, “Savunmasız çocuklara gaz bombası atan zihniyeti tanımlayacak tek kavram barbarlıktır" dedi. Oktay’ın bu ifadesi akıllara, Haziran Direnişi sırasında polis tarafından gaz silahıyla vurularak katledilen Berkin Elvan’ı getirdi.

Saray’ın İdlib konusunda Avrupa’ya sığınmacı kartını açmasıyla, Türkiye’deki sığınmacılar da 6 gündür sınırlara akın ediyor. Burada bin bir zorluk ve saldırılara maruz kalan sığınmacılarla ilgili açıklama yapan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, "Kapısına gelmiş mazluma kurşun sıkan, botlarını batıran, savunmasız çocuklara gaz bombası atan zihniyeti tanımlayacak tek kavram barbarlıktır" ifadesini kullandı.

AKP’NİN ESERİ

İdlib'deki saldırı sonrasında AKP Sözcüsü Ömer Çelik'in, "Mülteci politikamız aynıdır ama ortada bir durum var, artık mültecileri tutabilecek durumda değiliz" açıklamasıyla sığınmacılar sınırlara akın etmişti. Yunanistan, sınırında bekleyiş içinde olan sığınmacılara zaman zaman gaz bombası atarken, botla geçmeye çalışanların ise botlarını çeşitli yollarla geri gönderiyor. Altı gündür sınır kapılarında bekleyen ve kaçak yollarla sınırı aşmaya çalışan sığınmacıların durumu dünya basını tarafından da yakından takip ediliyor. 

BERKİN ELVAN POLİSİN GAZ FİŞEĞİYLE KATLEDİLDİ

Öte yandan, Oktay’ın bu sözleri akıllara Haziran Direnişi sırasında katledilen Berkin Elvan’ı getirdi. İstanbul, Okmeydanı’nda Mahmut Şevket Paşa Mahallesi'nde 16 Haziran 2013’teki polis saldırısında başının arkasından gaz fişeğiyle yaralanan 14 yaşındaki Berkin Elvan hastaneye kalbi durmuş olarak götürülmüştü.

Elvan, 269 gün sonra, tedavi gördüğü Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 11 Mart 2014'te hayatını kaybetti.

ERDOĞAN ‘TERÖRİST’ İLAN ETMİŞTİ

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan olduğu 14 Mart 2014’te Gaziantep'te bir miting düzenlemiş ve polis fişeği ile hayatını kaybeden Berkin Elvan hakkında çok ağır ifadeler kullanmıştı. Erdoğan, "Demir bilyeleri savuran o kişinin kaç yaşında olduğunu polis nereden ayıracak?" demişti. Erdoğan ayrıca Berkin Elvan'ın annesini ve babasını da kalabalığa yuhalatmıştı.