Cumartesi Anneleri'nin 701'inci Buluşmasında Polis Ablukası

Cumartesi Anneleri'nin 701'inci Buluşmasında Polis Ablukası

Cumartesi Anneleri AKP iktidarının yasak açıklamasına rağmen İHD önünden yürüyüşe geçti. Polis tarafından engellenen anneler ve hak savunucuları basın açıklamasının ardından dağıldı.

İleri Haber

Cumartesi Anneleri/İnsaları’nın 701. buluşması öncesi İstiklal Caddesi polis ablukasına alındı.

1995 yılından bu yana gözaltında kaybolan yakınlarını arayan ve her cumartesi Galatasaray meydanında toplanarak oturma eylemi yapan Cumartesi Anneleri/İnsanları'na 700. haftasında yasaklama gelmişti. 700. Hafta için Galatasaray Meydanı'nda toplanan yurttaşlara ise polis saldırmış, gözaltılar yapılmış, buna rağmen milletvekilleriyle birlikte meydana giren Cumartesi İnsanları 700. hafta eylemine başlamıştı.

GÜNCELLEME 13.00

Cumartesi Anneleri ve insanlarının İzmir'deki buluşması yoğun polis ablukasına rağmen yapıldı.

GÜNCELLEME 12.16

Diyarbakır Valiliği, kayıp yakınlarının Koşuyolu Parkı’nda gerçekleştirmek istediği oturma eylemini 'kamu güvenliği' gerekçesiyle yasakladı. Eylem için polisle görüşmeler sürüyor.

GÜNCELLEME 12.00

Hükümetin yasak kararına rağmen Cumartesi Anneleri/İnsanları 701. haftada da biraraya geldi. İHD önünde toplanan Cumartesi İnsanları'nı HDP ve CHP'li vekiller de yanlız bırakmadı. Polisin yürümelerine izin vermediği ve İstiklal Caddesi'ne çıkmalarını engellediği Cumartesi Anneleri basın açıklamasının ardından dağıldı.

GÜNCELLEME 11.50

Galatasaray Meydanı'na yürümek isteyen Cumartesi Anneleri/İnsanları ve hak savunucularının önü polis tarafından kesildi. Önü kesilen kitle Büyük Parmak Kapı Sokak'ta oturma eylemine başladı.

GÜNCELLEME 11.42

İnsan Hakları Derneği tarafından Diyarbakır'da 498 hafta boyunca her cumartesi yapılan "Kayıplar Bulunsun Failler Yargılansın" eylemi valilik kararıyla yasaklandı.

GÜNCELLEME 11.40

İçişleri Bakanlığı'nın emriyle 700. hafta eylemi yasaklanan ardından AKP Sözcüsü Ömer Çelik'in "Bir daha İstiklal Caddesi'nde bu tür eylemlere asla müsade etmeyeceğiz" açıklamasıyla iki haftadır polis engeliyle karşılaşan Cumartesi Anneleri/İnsanları 701. hafta eylemi için polis ablukasındaki Galatasaray Meydanı'na yürümeye başladı. 

GÜNCELLEME 11.10

İstiklal Caddesi'nde Galatasaray Meydanı'na çıkan tüm noktaların polis ablukasına alınmasının ardından Cumartesi Anneleri/İnsanları İnsan Hakları Derneği'nin Beyoğlu şubesinde toplanmaya başladı.

TÜM YOLLAR BARİYERLERLE KAPATILDI

Bu hafta 701. hafta için yine toplanma çağrısında bulunan Cumartesi Anneleri’nin eylemi öncesi İstiklal Caddesi polis tarafından abluka altına alındı.

Galatasaray Meydanı’na ve İstiklal Caddesi’ne çıkan tüm yollar bariyerlerle kapatılırken, çok sayıda TOMA konuşlandırıldı. Cumartesi Anneleri’nin toplandığı Hazzopulo Pasajı’da polisler tarafından kepenkleri indirilerek kapatıldı.