Cumartesi Anneleri'ne 707'nci haftada polis engeli

Cumartesi Anneleri'ne 707'nci haftada polis engeli

Cumartesi Anneleri'ne 700. hafta eylemlerinden bu yana uygulanan 'yasaklama' devam ediyor. Cumartesi Anneleri polis engeline rağmen 707. hafta eylemlerini gerçekleştirmek için İHD İstanbul Şubesi önünde toplandı.

Cumartesi Anneleri 707’nci hafta eyleminde, kayıp yakınlarının akıbetini sormak için İnsan Hakları Derneği İstanbul Şubesi önünde bir araya geldi. Açıklama polisler tarafından yine engellendi. Açıklamanın İHD Şubesi içerisinde yapılması için anons yapan polisler, ‘aksi takdirde müdahale edeceklerini’ söyledi.

Bu haftaki eyleme Disk Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, KESK Eş Genel Başkanı Mehmet Bozgeyik, TİP Milletvekili Erkan Baş, HDP Milletvekili Hüda Kaya, geçtiğimiz hafta gözaltına alınıp tutuklandıktan sonra serbest bırakılan avukat Ömer Kavili de katıldı.

'GÜÇLÜ OLAN HAKLI OLANDIR'

Cumartesi Anneleri bu hafta, Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde 1995 yılında gözaltında kaybedilen 73 yaşındaki Abdülkerim Yurtseven, 18 yaşındaki Mikdat Özeken ve 13 yaşındaki Münür Sarıtaş’ın akıbetini soruyor.

Gözaltında kayıp yakını Hanife Yıldız, polislere seslenerek, “Baskıyla bu iş çözülmez. Bu nasıl bir insanlık? Burası İnsan Hakları Derneği. Haktan hukuktan bahsediyorsanız ama burası insan hakları derneği. Burayı basıyorsunuz.  Güçlü olan haklı olandır. Benden haklısı var mı bu ülkede?” dedi.