Cumartesi Anneleri'ne 706. haftada da polis saldırısı

Cumartesi Anneleri'ne 706. haftada da polis saldırısı

Cumartesi Anneleri'nin 706. buluşmasında bu hafta da polis saldırısı gerçekleşti. İHD binasının önünde basın açıklaması okunurken eylemin ardından polis, HDP Milletvekili Hüda Kaya'yı darp etti.

İçişleri Bakanlığı tarafından 700. haftadan beri oturma eylemleri yasaklanan Cumartesi Anneleri'nin 706’ncı buluşması gerçekleşti. Cumartesi İnsanları bu hafta, 6 Ekim 1992 tarihinde öğrencisi olduğu Yıldız Teknik Üniversitesi önünde sivil polisler tarafından gözaltına alınan ve kendisinden bir daha haber alınamayan Ayhan Efeoğlu’nun akıbetini sordu.

Cumartesi Anneleri, polis engeline rağmen 706'ncı haftasına ulaşan eylemlerinde 26 yıl önce gözaltında kaybedilen Ayhan Efeoğlu’nun akıbetini sordu. Annelere müdahalede bulunan polisler, HDP Milletvekili Hüda Kaya'yı darp etti.

Cumartesi Anneleri'ne 706. haftada CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, HDP Milletvekili Hüda Kaya, HDP Sözcüsü Saruhan Oluç, HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, CHP Milletvekili Ali Şeker, HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan'dan da katıldı.

İHD BİNASI ÖNÜNDE BASIN AÇIKLAMASI

700. haftadan bu yana Galatasaray Meydanı'ndaki eylemleri engellenen Cumartesi Anneleri, İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi’nde toplanarak yine Galatasaray Meydanı’na yürümek istedi. Polisin engellemesi ve dağılın anonsları üzerine açıklama, İHD binası önünde okundu.

POLİS SÜREKLİ 'DAĞILIN' ANONSU YAPTI

İHD önünde polisin dağılın anonsu yapılırken Maside Ocak basın açıklamasını okudu. Gözaltında kaybedilen Hasan Ocak’ın kardeşi Maside Ocak açıklamayı okuduğu sırada polis kitleye sürekli müdahale etmeye çalışarak 'dağılın' anonsu yaptı.

POLİS MİLLETVEKİLİ HÜDA KAYA'YI DARP ETTİ

HDP milletvekili Hüda Kaya, basın açıklamasının ardından yaptığı açıklamada emniyet güçlerinin baskı, yaptırımları ve fiziki müdahalesiyle karşı karşıya kaldıklarını söyledi. "Bildikleri halde bilinçli bir şekilde provokatörlükle karşlı karşıya kaldık. Kapımızın önünde basın açıklaması yapacaktık" diyen Kaya, polisin kendisini ittiğini ve kendisine vurduğunu ifade etti.

Kaya, "Devletin haklarını arayanlara, insanca yaşama çığlığını atmak isteyenlere bu yaptırımcı şiddet, nefret pratiklerine, fiziki müdahalelerine bir kez daha şahit olduk" diye konuştu.