Cumartesi Anneleri’nden iktidara ‘Dünya Kayıplar Günü’ çağrısı 

Cumartesi Anneleri’nden iktidara ‘Dünya Kayıplar Günü’ çağrısı 

Dünya Kayıplar Günü vesilesiyle bir açıklama yapan Cumartesi Anneleri, ¨Devleti yönetenlere, kayıp yakınlarına yaşatılan hukuksuzluk ve işkenceye son verme çağrısında bulunuyoruz¨ dedi.

İleri Haber

Cumartesi Anneleri, 30 Ağustos Dünya Kayıplar Günü dolayısıyla basın açıklaması yayınladı. İktidara çağrıda bulunulan basın açıklamasında “Başta Cumhurbaşkanı Erdoğan olmak üzere devleti yönetenlere, kayıp yakınlarına yaşatılan hukuksuzluk ve işkenceye son verme çağrısında bulunuyoruz” denildi.

Bugün gözaltında zorla kaybedilenlere dikkat çekmeyi amaçlayarak Birleşmiş Milletler (BM) tarafından ilan edilen 30 Ağustos Dünya Kayıplar Günü. Cumartesi Anneleri, Dünya Kayıplar Günü dolayısıyla bir basın açıklaması yayınladı.

AKP iktidarına BM’nin “Bütün Kişilerin Zorla Kaybedilmeden Korunmasına Dair Sözleşme”sini imzalama çağrısında bulunulan basın açıklamasında “Ağır bir vahşet, sonsuz bir yas ve işkence taşısa da hikayemiz aslında zulme ve inkara karşı yürütülen hakikat ve adalet mücadelesidir” ifadeleri yer aldı.

'HUKUKSUZLUK VE İŞKENCEYE SON'

Basın açıklamasında ayrıca yargı makamlarına da çağrıda bulunurken, “Mevcut cezasızlığa son vererek, gözaltında kaybetmelere ilişkin soruşturma ve kovuşturmaları tarafsızlık ve cesaretle yürütmeleri çağrısında bulunuyoruz” ifadeleri kullanıldı.

Cumartesi Anneleri’nin basın açıklaması şu şekilde:

“Ağır bir vahşet, sonsuz bir yas ve işkence taşısa da, hikayemiz aslında zulme ve inkara karşı yürütülen hakikat ve adalet mücadelesidir. 

Bugün Dünya Kayıplar Günü. 

Yargı makamlarına, mevcut cezasızlığa son vererek, gözaltında kaybetmelere ilişkin soruşturma ve kovuşturmaları tarafsızlık ve cesaretle yürütmeleri çağrısında bulunuyoruz. 

Bugün Dünya Kayıplar Günü. 

Başta Cumhurbaşkanı Erdoğan olmak üzere devleti yönetenlere, kayıp yakınlarına yaşatılan hukuksuzluk ve işkenceye son verme çağrısında bulunuyoruz. 

Bugün Dünya Kayıplar Günü. 

İktidara, Birleşmiş Milletler Bütün Kişilerin Zorla Kaybedilmeden Korunmasına Dair Sözleşme’yi derhal imzalama ve uygulama çağrısında bulunuyoruz. 

Bugün Dünya Kayıplar Günü.

Ulusal ve uluslararası insan hakları koruma mekanizmalarına, kayıp yakınlarının maruz kaldığı ağır ihlaller karşısında kuruluş amaçlarının gereği olarak harekete geçme çağrısında bulunuyoruz.”