Cumartesi Anneleri’nden Erdoğan’a: Bunu unutmayacağız!

Cumartesi Anneleri’nden Erdoğan’a: Bunu unutmayacağız!

Cumartesi Anneleri, gözaltında kaybedilen evlatları için 1995’ten bu yana düzenlenen eylemlerine izin verilmez ve ağır şekilde saldırı düzenlenirken, Erdoğan’ın Almanya ziyaretinde oğlunun cansız bedenine sarılmış bir anneyi tasvir eden anıtı ziyaret edip çelenk bırakmasına tepki gösterdi. Anneler, “Bunu unutmayacağız” dedi.

İleri Haber

Erdoğan’ın Almanya ziyaretinde savaş ve diktatörlük kurbanlarının anısına inşa edilen ‘Neue Wache’ anıtını ziyaret edip çelenk bırakmasına tepki geldi.

“Erdoğan Neue Wache adlı, savaş ve diktatörlük kurbanları anıtını ziyaret edip çelenk bırakacakmış, bunu unutmayacağız” diyen Cumartesi Anneleri, Türkiye’de evlatlarını arayan annelere saldırı düzenlenirken, AKP’li Cumhurbaşkanının Almanya’da oğlunun cansız bedenine sarılmış bir anneyi tasvir eden anıtı ziyaret etmesini eleştirdi.

Anneler’in Twitter üzerinden yaptığı açıklama şöyle:

“İstanbul’da gözaltında kaybedilen evlatlarını arayan Cumartesi Anneleri polis tarafından ağır biçim de darp edilirken, Erdoğan Berlin ziyareti sırasında Unter den Linden bulvarındaki oğlunun cansız bedenine sarılmış bir anneyi tasvir eden

"Neue Wache” adlı, savaş ve diktatörlük kurbanları anıtını ziyaret edip çelenk bırakacakmış.

UNUTMAYACAĞIZ!”