Cumartesi Anneleri Eylemine Saldırıya Tepki Yağdı: 'Bu Devran Dönecek'

Cumartesi Anneleri Eylemine Saldırıya Tepki Yağdı: 'Bu Devran Dönecek'

700. hafta eyleminde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun emriyle Cumartesi Anneleri'ne uygulanan polis şiddetine sosyal medyadan tepki yağdı.

İleri Haber

23 yıldır gözaltında kaybedilen/öldürülen yakınları için adalet arayan Cumartesi Anneleri bugün 700. kez Galatasaray Meydanı'na çağrı yaptı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun talimatıyla yasaklanan eylemde Cumartesi Anneleri'ne destek olmaya gelen aydınlar, sanatçılar, milletvekilleri ve yurttaşlar polisin orantısız şiddetiyle karşılaştı.

'ADALET 23 YILDIR AYNI YERDE SAYIYOR'

1995 yılından beri oğlu ve tüm kayıplar için adalet mücadelesi veren Emine Ocak,  700. hafta eyleminde gözaltına alındı. Emine Ocak'ın bugün gözaltına alınırken görüntüsü yıllar önce çekilen bir fotoğrafını hatırlattı.

2 gözaltı fotoğrafı 'adalet 23 yıldır aynı yerde sayıyor' yorumlarına neden oldu.

KILIÇDAROĞLU: ÖZRÜNÜZ KABAHATİNİZDEN BÜYÜK

Ankara'da gazetecilere konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, saldırıya yönelik, "Bu annelerin çocuklarını kim katletti? Devletin görevi onları katledenleri bulmak. Siz bulmuyorsunuz, özrünüz kabahatinizden büyük ve kalkıyorsunuz bu annelerin üzerinde baskı kuruyorsunuz, copla şiddetle dağıtmaya çalışıyorsunuz. 700 haftadır bu annelerin hiçbirisi, hiçbir kimsenin canını incitmedi. Kimseye bir fiske bile vurmadı. Çünkü bunlar anne, bunların haklı talepleri var. Devlet neden vardır, adaleti sağlamak için. Bunlar ne istiyorlar adalet istiyorlar. ‘Bizim çocuklarımızı kim öldürdü’ diye soruyorlar.”dedi.

'MEHMET AĞAR EKİBİ...'

3 saat boyunca polisin gazlı, plastik mermili saldırısına uğrayıp, gözaltına alınan kitle 700. hafta da meydanı terk etmedi. Kayıp yakınlarına uygulanan polis işkencesi tepkiyle karşılandı, birçok gazeteci, aydın tepkisini sosyal medyada dile getirdi.
Cumartesi Anneleri'in başlattığı #CumartesiAnneleri700Hafta ve #BeniBulAnne etiketleri Twiter'da ilk sırada yer aldı. İşte o tepkilerden bir bölümü: