Cumartesi Anneleri Abdullah Canan için adalet istedi

Cumartesi Anneleri Abdullah Canan için adalet istedi

Cumartesi Anneleri gözaltında kaybedilen yakınlarının akıbetini sormak için 877'nci kez seslendi.

Cumartesi Anneleri,  877'nci hafta açıklamalarında adalet aramaktan vazgeçmeyeceklerini söyleyerek, 1996'da gözaltında kaybedilen Abdullah Canan'ın akıbetini sordu. 

Cumartesi Anneleri, adalet aramaktan vazgeçmeyeceklerini söyleyerek, "Yargı sistemi, rejimin hak ve özgürlük karşıtı eylemlerine meşruluk sağlama işlevi görüyor. Bu yüzden kaybedilen insanlarımıza ulaşılamadığımız gibi onları kaybedenlerden hesap sormamız da mümkün olmuyor" dedi.

"Abdullah Canan’ın gözaltında kaybedilişinin 26. yılında bir kez daha söylüyoruz: Abdullah Canan’ı gözaltına alanlar, işkence ile katledenler bellidir" diyen Cumartesi Anneleri son olarak şu açıklamalarda bulundu: 

"Savcılık ifadelerinde, mahkeme tutanaklarında, TBMM Araştırma Komisyonu Raporu’nda, Yargıtay Başsavcısı’nın Yargıtay Ceza Genel Kurulu’na yaptığı itiraz yazısında, AİHM kararında isimleri yazılıdır. Abdullah Canan davasında tanık beyanları, olay ve deliller dikkate alınmadan, değerlendirilmeden kurulan hüküm bizim için geçersizdir. Kaç yıl geçerse geçsin Abdullah Canan için, tüm kayıplarımız için adalet istemekten, devletin evrensel hukuk normları içinde hareket etmek zorunda olduğunu hatırlatmaktan, 178  haftadır bize yasaklanan kayıplarımızla buluşma mekânımız Galatasaray’dan vazgeçmeyeceğiz."