Cumartesi Anneleri 735. haftada  Kadir Keremoğlu'nun akıbetini sordu

Cumartesi Anneleri 735. haftada Kadir Keremoğlu'nun akıbetini sordu

Cumartesi Anneleri 735. haftada yoğun polis baskısı altında 1995 yılında Van'da gözaltına alındıktan sonra bir daha haber alınamayan Kadir Keremoğolu'nun akıbetini sordu.

Cumartesi Anneleri 735. haftada yoğun polis baskısı altında 1995 yılında Van'da gözaltına alındıktan sonra bir daha haber alınamayan Kadir Keremoğolu'nun akıbetini sordu.

İçişleri Bakanlığı ve Beyoğlu Kaymakamlığı tarafından 700. haftadan bu yana Galatasaray Meydanı’ndaki oturma eylemleri engellenen Cumartesi Anneleri, 735. hafta buluşmasında İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi önünde bir araya geldi. Cumartesi Anneleri'nin eylemine Filistin İnsan Hakları Savunucuları ve Kadir Keremoğlu'nun oğlu Bahattin Keremoğlu'da 735. haftada katıldı.

'DEVLETİ YÖNETENLER KENDİLERİNİ HUKUKUN ÜSTÜNDE GÖRÜYOR'

Bu haftaki basın açıklamasını gözaltında kaybedilen Hayrettin Eren'in kız kardeşi İkbal Eren okudu. "Devleti yönetenlerin söylemlerinin aksine, Türkiye'de ifade ve protesto hakkı ağır bir kriz yaşıyor"diyen Eren, "Türkiye demokratik bir hukuk devleti olmadığı için, devleti yönetenler kendilerini hukukun üstünde gördüğü için, bizim barışçıl toplanma ve protesto hakkımız 36 haftadır keyfi bir biçimde engelleniyor. Bu engelleme, bizim haklarımızı ihlal ettiği gibi Anayasa'yı da ihlal eden gayrimeşru bir uygulamadır" dedi.

AİLENİN BÜTÜN ÇABASINA RAĞMEN KEREMOĞLU'NDAN HABER ALINAMADI

735. haftada basın açıklaması yoğun polis baskısı altında okundu. Adalet taleplerinin hiçbir zaman tükenmeyeceği belirtilen basın açıklamasında, "Van'da beyaz bir toros marka 34 ALL 82 plakalı araca alındıktan sonra karakola götrülen Kadir Keremoğlu'ndan uzun süre haber alınamayınca ailesi harekete geçti. Dönemin İçişleri Bakanı Mehmet Ağar ile görüşen aile bir sonuca ulaşamadı. Aileyi arayarak kendisini Özel Harp Dairesi mensubu olarak tanıtan kişi, Babanızı bırakmak için 750 bin mark istiyoruz" dedi. Kendisini istihbarat görevlisi Nazif Karacan olarak tanıtan kişi Kadir Keremoğlu'nun sağ olduğunu ve 250 bin TL hazırladıkları taktirde Keremoğlu'nu görebileceklerini söyleyerek aileden istediği parayı Ziraat bankası Kavaklıdere şubesine yatırmalarını söyledi. Olay dönemin Aktüel dergisinin 285 ve 286'ncı sayılarında da manşet oldu. Ailenin bütün çabalarına rağmen Kadir Keremoğlu'ndan haber alınamadı" denildi.

'BİZ 25 YIL ADALET İSTEDİK'

Cumartesi Anneleri'nin 735. haftasında konuşan Kadir Keremoğlu'nun oğlu Bahattin Keremoğlu," Biz 25 yıldır sadece adalet istedik. Adalet talebimizi sürdürüyoruz, biz sadece babamızın nerede olduğunu bilmek istiyoruz, onun kemiklerini bize verseler yeter" dedi.