Cumartesi Anneleri 24. yılda Galatasaray Meydanı'ndan seslendi: 'Kayıplarımızdan ve Galatasaray Meydanı'ndan asla vazgeçmeyeceğiz'

Cumartesi Anneleri 24. yılda Galatasaray Meydanı'ndan seslendi: 'Kayıplarımızdan ve Galatasaray Meydanı'ndan asla vazgeçmeyeceğiz'

İlk kez 27 Mayıs 1995'te gözaltında kaybedilen yakınlarını bulmak için Galatasaray Meydanı'nda buluşan Cumartesi Anneleri, AKP faşizminin gölgesine rağmen 24 yıl sonra yeniden Galatasaray Meydanı'nda buluştu.

İleri Haber

Cumartesi Anneleri, 24 yıl önce Galatasaray Meydanı’ndaki ilk eylemlerinin yıl dönümünde, AKP tarafından girişleri yasaklanan Galatasaray Meydanı’nda eylem yaptı.

Meydanda bulunan heykele karanfiller ve hayatını kaybedenlerin isimlerinin yazıldığı kağıtları bırakan aileler, “Bu meydan Berfo Ana’yı uğurladığımız meydan. Berfo Ana’ya bu meydanda söz verdik, kayıplarımıza bu meydanda söz verdik. Kayıplarımızdan ve Galatasaray’dan asla vazgeçmeyeceğiz” dediler.

'YASAKLAR MÜCADELEMİZİ ENGELLEYEMEYECEK'

HDP Milletvekili Oya Ersoy ve CHP’li Sezgin Tanrıkulu’nun destek verdiği eylemin sonunda yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Galatasaray’a çıkışımızın 24. Yılında bugün yine kayıplarımızın fotoğrafları ve karanfillerimizle Galatasaray’daydık.

Kayıplarımızla buluşma mekanımız olan Galatasaray’dan vazgeçmeyeceğimizi bir kez daha gösterdik.

Galatasaray’ı bize yasaklayanlar bilsinler ki, yasakları mücadelemizi engelleyemeyecek.

Gözaltında kaybedilen son insanımız bulununcaya kadar, faillerin hepsi yargılanıp cezalandırılıncaya kadar asla vazgeçmeyeceğiz!

NE OLMUŞTU?

Cumartesi Anneleri’nin 700. hafta buluşmasında polis, annelerin Galatasaray Meydanı’na girişlerine izin vermemiş, birçok kişiyi gözaltına almıştı. Anneler, 700. haftadan itibaren eylemleri İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi önünde gerçekleşiyordu.