Cübbeli tuğamirali eleştiren emekli amirallere ev baskını: En az 10 gözaltı

Cübbeli tuğamirali eleştiren emekli amirallere ev baskını: En az 10 gözaltı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın cübbeli tuğamirali eleştiren emekli amirallere ilişkin başlattığı soruşturma kapsamında ev baskınları yapıldığı öğrenildi.

Tuğamiral Mehmet Sarı'nın bir tarikat evinde askeri üniforması üzerindeki sarık ve cübbe ile fotoğraflarının ortaya çıkmasının ardından açıklama yayınlayan 103 emekli amirale ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında, sabah saat 06:00 sıralarında ev baskınlarının yapıldığı öğrenildi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 14 emekli amiralle ilgili gözaltı kararı alınırken, emekli amirallerden 10'unun gözaltına alındığı ve 4'üne ise 3 gün içinde emniyete müracaat etmeleri için tebligat yapıldığı öğrenildi.

Gözaltına alınanlar arasında Alaettin Sevim, Ergun Mengi, Kadir Sağdıç, Cem Gürdeniz, Atilla Kezek, Türker Ertürk, Mustafa Özbey, Ali Sadi, ve Turgay Erdağ'ın olduğu duyuruldu. İHA'nın haberine göre; Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, aralarında Cem Gürdeniz, Mustafa Özbey ve Kadir Sağdıç'ın da bulunduğu montrö bildirisinde imzası olan 14 emekli amiralle ilgili gözaltı kararı aldı.

Emekli Amiral Cem Gürdeniz sabah saatlerinde gözaltına alındı. Gürdeniz'in gözaltı haberini eşi sosyal medyadan duyurdu.

Odatv Ankara Haber Müdürü Müyesser Yıldız’ın verdiği bilgilere göre; emekli amirallerden Kadir Sağdıç, Cem Gürdeniz, Atilla Kezek, Ergun Mengi ve Alaettin Sevim'in gözaltına alındığı öğrenildi. de gözaltına alındı.

NE OLMUŞTU?

Tuğamiral Mehmet Sarı'nın makam arabasıyla gittiği bir tarikat evinde, askeri üniforması üzerindeki sarık ve cübbe ile fotoğrafları ortaya çıkmıştı. 103 emekli amiral, 'takkeli’ Tuğamiral Mehmet Sarı ile ilgili bildiri yayımladı. Bildiride şu ifadeler kullanılmıştı:

“Son günlerde basında ve sosyal medyada yer alan kabul edilemez nitelikteki bazı görüntüler, haber ve tartışmalar ömrünü bu mesleğe adamış bizler için çok derin bir üzüntü kaynağı olmuştur. TSK ve özellikle Deniz Kuvvetlerimiz son yıllarda; çok bilinçli bir FETÖ saldırısı yaşamış ve çok değerli kadrolarını bu hain kumpaslara kurban vermiştir. Bu kumpaslardan çıkarılacak en önemli ders; TSK’nin, anayasanın değişmez, değiştirilmesi teklif edilemez temel değerlerini titizlikle sürdürmesi zaruretidir”.

Açıklama yayınlayan 103 emekli amiralin Saray tarafından 'darbeci' olarak nitelendirilmesinin ardından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, ‘103 amiralden Montrö bildirisi’ başlığıyla yayınlanan bildiriyle ilişkin soruşturma başlatmıştı.

[ih2]