CTP ikinci turda Mustafa Akıncı'yı destekleyecek

CTP ikinci turda Mustafa Akıncı'yı destekleyecek

Kuzey Kıbrıs seçimlerinin ikinci tura kalmasının ardından Cumhuriyetçi Türk Partisi, seçimde bağımsız aday Mustafa Akıncı'yı destekleyeceklerini açıkladı.

Kuzey Kıbrıs'ta pazar günü yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimi ve Anayasa değişikliği halk oylamasının ikinci tura kalmasının ardından ilk turda oyların 21,67’ini alan Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, ikinci turda bağımsız aday ve Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'yı destekleyeceklerini açıkladı.

Kuzey Kıbrıs seçimlerinde oy sayım işlemi tamamlandı. İlk turda hiçbir aday yüzde 50'den fazla oy alamadığı için cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci tura kaldı. Seçimlerin ikinci tura kalmasıyla gözler, adanın federal bir çatı altında birleşmesi taraftarı olan Mustafa Akıncı ile iki devlet isteyen Ersin Tatar yarışına çevrildi.

AKINCI CUMHURBAŞKANLIĞI KOLTUĞUNA DAHA YAKIN

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı ve Başbakan Ersin Tatar oyların yüzde 32,34'ünü almıştı. Oyların yüzde 29,84'ünü elde eden bağımsız aday ve Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, ilk turda oyların 21,67’ini alan Cumhuriyetçi Türk Partisi Genel Başkanı Tufan Erhürman’ın vereceği destek sayesinde cumhurbaşkanı koltuğuna daha yakın.

Türk Ajansı Kıbrıs'ın aktardığına göre Tufan Erhürman liderliğindeki CTP Parti Meclisi toplantısında Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunda bağımsız aday Mustafa Akıncı'ya destek kararı alındı.