COVID-19'un meslek hastalığı olarak kabul edilmesi nihayet meclis gündeminde

COVID-19'un meslek hastalığı olarak kabul edilmesi nihayet meclis gündeminde

Sağlık emekçileri için Covid-19'un meslek hastalığı olarak kabul edilmesi için Meclise verilen yasa tasarısı meclis gündemine alınacak.

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES); Covid-19'un sağlık emekçileri için meslek hastalığı olarak kabul edilmesi için Meclise verilen yasa tasarısının Meclis gündemine alınacağını duyurdu. Resmi hesabından yaptığı basın  açıklamasıyla uzun ve zorlu bir sürecin ardından nihayet sağlık emekçilerinin haklarının teslim edilmesi için yasanın gündeme alınacağını bildiren SES, '' Meclis Sağlık Komisyonu Başkanı Recep Akdağ, komisyonda tüm partilerin temsilcilerinin ortak görüşüyle Covid-19’un sağlık emekçileri için meslek hastalığı olması konusunda uzlaşma sağlandığını, ortak yasa teklifi hazırlamak için parti yöneticileri ve Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile görüşeceklerini söyledi'' açıklamasında bulundu. 

SES yaptığı açıklamada Koronavirüsün meslek hastalığı sayılmasının Meclis gündemine alınması konusunda uzlaşıya varıldığını ifade ederek açıklamasını şu şekilde bitirdi ''Sağlık ve sosyal hizmet emekçilerinin bütün sorunlarının çözülmesi ve taleplerinin karşılık bulması için mücadelemiz devam edecek.'' 

Öte yandan CHP Milletvekili Ali Şeker yasa tasarısının Meclis'te kabul edildiği yönündeki haberleri sosyal medya hesabından yalanladı. Şeker Twitter hesabından, ''Covid-19’un sağlık emekçileri için meslek hastalığı olarak kabul edilmesi için kanun teklifimizin komisyon gündemine alınmasını talep ettik. Komisyonda mutabakat var ancak daha komisyon gündemine alınıp komisyondan geçmedi. Bu yönde çıkan haberler doğru değil'' açıklamasını yaptı.

EK GÖSTERGELERİN ARTTIRILMASI İÇİN KANUN TEKLİFİ

Covid-19 pandemi sürecinde tüm varlıklarını ortaya koyarak mücadele eden sağlık emekçilerinin adaletli şekilde ek göstergelerinin verilmediği gerekçesiyle CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu Meclis Sağlık Komisyonu'na kanun teklifi sundu. Tanrıkulu kanun teklifinde, doktorların ek göstergesinin 3600’den 4000’e, ebe ve hemşirelerin ek göstergesinin 3000 olan ek göstergesinin 3600’e, üniversite mezunu diğer sağlık çalışanlarının 2200 olan ek göstergesinin 3000’e ve üniversite mezunu olmayan sağlık emekçilerinin de 1500 olan ek göstergesinin 2300’e çıkarılmasını istedi.