Covid-19 temaslısı camide cuma namazı kıldı, cemaatten 6 kişi hayatını kaybetti

Covid-19 temaslısı camide cuma namazı kıldı, cemaatten 6 kişi hayatını kaybetti

Kastamonu'da koronavirüs temaslısı olan kişi "bir şeyim yok" diyerek camide namaz kıldı. Cemaatten 6 kişi Covid-19 nedeniyle yaşamını yitirdi.

Kastamonu’nun Çatalzeytin ilçesinde Cuma namazı kılmak için oluşturulan cemaatte, yeni tip koronavirüs (Covid-19) bulaşan 8 kişiden 6'sı hayatını kaybetti.

Yaklaşık 45 gün önce Kastamonu'nun Çatalzeytin ilçesine bağlı İsmail köyünde yaşayan bir kişi, diş tedavisi için İnebolu'da bir kliniğe gitti. Burada Covid-19 virüsü bulaştığı tahmin edilen şahıs iddiaya göre, "Benim bir şeyim yok" diyerek o gün hocası bulunmayan İsmail köyünde, Cuma namazı için oluşturulan cemaat ile birlikte namaz kıldı.

Bir süre sonra öksürük ve beraberinde ateşlenmesi üzerine test veren şahsın Covid-19 virüsü taşıdığı belirlendi. Ardından filyasyon ekipleri İsmail köyüne gelerek olayın ortaya çıkmasını sağladı.

Cuma namazı için oluşturulan cemaatte bulunanlarda da öksürük ve ateşlenme görülmesi üzerine filyasyon ekiplerince cemaate test yapıldı.

6 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Cami cemaatine yapılan testlerin pozitif çıkması üzerine Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alınan ve yaklaşık 40 gün süren tedavi gören Yüksel Yüksel, Nedim Güleryüz, Yüksel Gülcü, Kadir Aral, Hayrettin Çelebi ve Bekir Bozkurt hayatını kaybetti.

Koronadan hayatını kaybeden Yüksel Gülcü’nün eşi Hanife Gülcü’nün de yoğun bakım ünitesinde tedavisi halen sürerken, tedavisi tamamlanan bir kişi de taburcu edildi. (İHA)