Çorum'da sokak hayvanları klimalı konteynerde tedavi ediliyor

Çorum'da sokak hayvanları klimalı konteynerde tedavi ediliyor

Çorum Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü'ne bağlı Hayvan Bakım ve Rahabilitasyon Merkezi'nde sokak hayvanları sıcak yaz günlerinde klimalı konteyner barınaklarda tedavi ediliyor.

Çorum'da Veteriner İşleri Müdürlüğü'ne bağlı ekipler tarafından tedavilerinin yapılması için Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'ne getirilen sokkak hayvanları tedavileri tamamlandıktan sonra alındıkları yere götürülüyor.

Tedavi süreci devam eden köpeklere sıcak yaz günlerinde klimalı konteyner barınaklar eşlik ediyor.

Veteriner İşleri Müdürü Mustafa Kalın, kafeslerin içerisindeki klimaların hayvanları yazın sıcaktan kışın ise soğuktan koruduğunu belirtti.

Kalın, “Merkezimizde sokak hayvanlarımızın tedavi ve rehabilitelerini sağlıyoruz. Sokak hayvanlarının yanı sıra yaralanan yabani hayvanların da tedavileri merkezimizde yapılıyor. Hafta içerisinde mesai saatlerinde açık olan Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'ni vatandaşlarımız ziyaret edebilir ve kedi ya da köpekleri sahiplenebilirler. Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nde tedavileri devam eden köpekler yazın sıcak geçtiği şu günlerde klimalar sayesinde serinleyebiliyor. Kışın ise klimalar sayesinde soğuklardan korunuyorlar." dedi.