Çorum'da şeker mitingi

Çorum'da şeker mitingi

Şeker fabrikalarının özelleştirilmesini protesto etmek isteyen binlerce yurttaş Çorum'da meydana indi.

AKP'nin ilk elden 14 toplamda 25 şeker fabrikasını özelleştirmesinden en fazla etkilenecek şehirlerden birisi olan Çorum'da, halk özelleştirmeyi protesto etmek için bir araya geldi.

Mitingde sıkça "Şeker vatandır vatan satılma" sloganları atan halk, özelleştirmelerden duyulan rahatsızlığı dile getirdi. Şeker fabrikalarının özelleştirilmesiyle birlikte yüzbinlerce yurttaş işsiz kalma tehlikesiyle karşı karşıya gelecek.

Mitingde söz alan Kılıçdaroğlu, halkın kendi imkanlarıyla kurulan şeker fabrikalarını halka sormadan kimsenin satamayacağını söyledi. Kılıçdaroğlu'nun konuşmasında şunları söyledi:

Bu miting bir parti mitingi değildir. Cumhuriyet mitingidir, vatan mitingidir, şeker mitingidir. Bu miting şekere fabrikaya alın terine sahip çıkma mitingidir. O nedenle diyoruz ki "Şeker Vatandır Vatan Satılmaz.

İlk kez bu topraklarda kendi paramızı kendi bankalarımızda bastık. Milliyetçilik sözle olmaz, çalışmayla olur. Şeker fabrikalarını yumurta satarak, tavuk satarak, toprak bağışlayarak kurduk. Bugünlere böyle gelindi. Atatürk’ten başlıyor, İnönü, Menderes, Erbakan’a, Özal’a, Demirel’e kadar. Bugüne kadar her Başbakan şeker fabrikası kurdu. Bu ülkede şeker fabrikası kurmayan tek başbakan var. Onu da herkes biliyor.

Hayatında şeker fabrikası kurmayan şeker fabrikası satacağım diyor. Kime satacaksın? Niye satacaksın?