Çorum'da 18 saat rehin tutulan kadın kurtarıldı

Çorum'da 18 saat rehin tutulan kadın kurtarıldı

Bir süre önce cezaevinden tahliye olan Mustafa Yılmaz, Merve K.'yi 18 saat rehin tuttu.

Çorum'da Mustafa Yılmaz isimli erkek, "imam nikahı" ile evli olduğu ve bir süredir ayrı yaşadığı Merve K.'yi 18 saat rehin tuttu. Polisler tarafından ikna edilen Mustafa Yılmaz, teslim oldu. İl Emniyet Müdürü, Mustafa Yılmaz'ın adli süreçleri devam eden dosyaları için talepleri olduğunu söyledi. 

Çiftlik Çayırı 54. Sokak'ta dün saat 17.00 sıralarında; 4 katlı binanın bodrum katından gelen sesleri duyanlar, durumu polise bildirdi. Ekipler, bir süre önce cezaevinden tahliye olan Mustafa Yılmaz'ın Merve K.'yi ateşli silah ile rehin aldığını tespit etti. Bu sırada evden bir el silah sesi de duyuldu. 

Ardından sokakta güvenlik önlemi alan ekipler, ikna çalışması başlattı. İl Emniyet Müdürü Mehmet Gülser de olay yerinde müzakerelere katıldı. Müzakereler sırasında yemek verilen şüpheli, elindeki ateşli silahı gece saaatlerinde polislere teslim etti. Savcı da evin önüde ikna çalışmalarına katıldı. 

18 SAAT SONRA İKNA EDİLDİ

DHA'nın aktardığına göre Mustafa Yılmaz, 18 saatin ardından bugün saat 11.00 sularında ikna edildi ve rehin aldığı Merve K. ile birlikte evden çıkarıldı. Mustafa Yılmaz polis merkezine, Merve K. ise hastaneye götürüldü. 

İHA'nın aktardığına göre Mustafa Yılmaz; evde bulunan 2 çocuğu, baldızını ve kayınvalidesini de rehin alıp serbest bıraktı. Sonrasında ise uzun saatler boyunca Merve K.'yi rehin tuttu.

'ADLİ SÜREÇLERİ DEVAM EDEN DOSYALARI İÇİN TALEPLERİ OLDU'

İl Emniyet Müdürü Mehmet Gülser yaptığı açıklamada, "Şahsın ikna süresi biraz uzun sürdü, sabaha kadar sabrettik. Emniyet ve diğer kurumların çabaları ile herhangi bir kimseye zarar gelmeden olayı sonlandırmak için gayret sarf ettik. Şahsı ikna ederek, adli süreçleri devam eden bazı dosyaları için talepleri söz konusu oldu. Olay sakin bir şekilde sonuçlanması sağlandı" dedi.

DAHA ÖNCE DE 4 KİŞİYİ REHİN ALMIŞTI

Öte yandan Mustafa Yılmaz, daha önce de pompalı tüfekle girdiği berber dükkanında 4 kişiyi rehin almıştı. Yaklaşık 5 saat sonra rehineleri bırakarak polise teslim olan Mustafa Yılmaz, çocuklarını göremediğini iddia etmişti.

DAHA FAZLA